x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drept la replică, urmare a articolului „Arestaţi toţi doctorii ! Mergem la vraci!”

Drept la replică, urmare a articolului „Arestaţi toţi doctorii ! Mergem la vraci!”

10 Apr 2013   •   17:23

Ca urmare a apariţiei articolului „Arestaţi toţi doctorii ! Mergem la vraci!”, Ministerul Public a formulat un drept la replică pe care îl puteţi citi în continuare.
_____________________________

Articolul intitulat „Arestaţi toţi doctorii ! Mergem la vraci!” publicat la data de 10 aprilie 2013 de Jurnalul Naţional şi în ediţia electronică, la Jurnalul.ro, sub semnătura redactorului şef Dan Constantin, deşi se doreşte a fi un articol de opinie, se sprijină pe o aserțiune eronată,  fapt de natură a-i induce în eroare pe cititori.

Concret, autorul articolului Dan Constantin afirmă „ acum, doctorul Rusu este terfelit de o echipă de procurori DNA” cu referire la o informaţie vehiculată în spaţiul public privind presupuse fapte de corupţie săvârşite de cadre medicale de la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu. În realitate, Direcţia Naţională Anticorupţie nu are în instrumentare niciun dosar având acest obiect, iar persoana menţionată în articol nu este investigată de  procurorii anticorupţie.

O simplă verificare a ştirilor transmise în cursul zilei de 10 aprilie 2013 de mai multe instituții media ar fi asigurat autorului articolului menționat condițiile minimale necesare  pentru  redactarea  unui material cel puțin bazat pe date reale. De altfel, aceste date apar chiar şi în ediția electronică Jurnalul.ro., respectiv în conţinutul știrii intitulate „Medici de la spitalul Grigore Alexandrescu reținuți pentru 24 de ore pentru că au luat mită să opereze trei copii” , postată la data de 10 aprilie, ora 14,22.
Pentru corecta informare a publicului dvs. vă solicităm să publicaţi acest drept la replică.

×