x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator E oficial! Testele au confirmat bacterie mortală la maternitatea Giulești

E oficial! Testele au confirmat bacterie mortală la maternitatea Giulești

07 Mai 2019   •   17:05
E oficial! Testele au confirmat bacterie mortală la maternitatea Giulești

Un nou pericol la maternitatea Giuleşti. Testele au confirmat că trei bebeluşi au stafilococ auriu şi există suspiciunea că acesta ar fi fost luat din spital. Copiii au fost trimişi la Spitalul Grigore Alexandrescu. Acum, Inspectorii Direcţiei de Sănătate publică sunt la maternitatea Giuleşti.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit la Antena 3 despre situația de la maternitatea Giulești.

”Am fost informată de către Direcția de Sănătate Publică, că la spitalul Grigore Alexandrescu au fost internați doi bebeluși, care au fost diagnosticați cu stafilococ auriu. Ei au fost internați pe 22-24 aprilie la Maternitatea Giulești și ar mai fi vorba despre un bebeluș, dar care a fost externat pe 28 aprilie, fără legătură de cauzalitate cu cei doi.

În acest moment, inspectorii DSP au cerut documente de la Maternitatea Giulești, dar nu putem spune cu certitudine că acest stafilococ a fost luat de la maternitate.

De asemenea, am emis un ordin pentru un control al Inspecției Sanitare la maternitate și la Grigore Alexandrescu pentru a stabili o eventuală legătură de cauzalitate, astfel încât să știm exact sursa infecției cu stafilococ”, a declarat Sorina Pintea pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: stafilococ auriu maternitatea giulesti