x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea: La mulţi ani Europei unite, Europei tinerilor!

Firea: La mulţi ani Europei unite, Europei tinerilor!

09 Mai 2019   •   16:39
Firea: La mulţi ani Europei unite, Europei tinerilor!
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat joi că, într-o perioadă în care se vorbeşte tot mai mult despre o reinventare a UE, este nevoie de implicarea tinerilor, care "pot mişca lucrurile în direcţia cea bună".

"În urmă cu 69 de ani, Robert Schuman punea piatra de temelie a Uniunii Europene, cu o propunere vizionară menită să asigure pacea şi prosperitatea popoarelor vechiului continent. O construcţie politică de o asemenea anvergură a avut parte de-a lungul timpului de numeroase provocări şi a avut nevoie de multă energie şi creativitate pentru a le depăşi. Acum, când se vorbeşte tot mai apăsat despre o reinventare a Uniunii, e nevoie mai mult ca oricând de un suflu nou, tânăr, dinamic, care să ne aducă în pas cu vremurile pe care le trăim", a scris edilul, pe Facebook, de Ziua Europei.

Potrivit Gabrielei Firea, înţelegerea acestui lucru va permite o mai uşoară adaptare la cerinţele secolului al XXI-lea.

"Pentru mine, acesta este mai mult decât un obiectiv politic, este o abordare pornită din credinţa fermă că tinerii sunt cei care pot mişca lucrurile în direcţia cea bună. De aceea, în aceşti aproape trei ani de mandat am promovat foarte mulţi tineri energici şi pregătiţi în funcţii de decizie şi pot să spun cu mâna pe inimă că niciunul dintre ei nu m-a dezamăgit. La mulţi ani Europei unite, Europei tinerilor!", a transmis primarul general. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea