x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul şef al SRI, Radu Timofte, urmărit penal pentru fals în declaraţii

Fostul şef al SRI, Radu Timofte, urmărit penal pentru fals în declaraţii

15 Mai 2009   •   00:00
Fostul şef al SRI, Radu Timofte, urmărit penal pentru fals în declaraţii

Potrivit unor surse judiciare, fostul şef al SRI, Radu Timofte este cercetat penal pentru că ar fi obţinut prin fals locuinţe de la stat, prin intermediul RAPPS, informează antena3.ro. Acesta ar fi declarat în fals că nu deţine nicio locuinţă în Bucureşti şi a solicitat un apartament de la RAPPS, pe care l-a achiziţionat ulterior la un preţ mai mic decât preţul pieţii.

Timofte s-ar afla în vizorul DNA încă de anul trecut, când dosarul său a fost disjuns de către procurorii DNA din cel în care au fost trimişi în judecată foştii săi adjuncţi, generalii (r) Ionel Marin, Ion Popescu şi Dumitru Zamfir.

Procurorii au verificat o serie de "demersuri" pe care Radu Timofte le-ar fi făcut pentru a-şi achiziţiona locuinţa de serviciu de la Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), în condiţiile in care nu avea acest drept.

Conform surselor citate, la fel ca şi adjuncţii sai, Timofte şi-ar fi cumpărat casa de la RAAPPS la un preţ subevaluat cu mult sub ce al pieţei, folosindu-se de informaţii la care a avut acces în sedinţe ale Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Fostul şef al SRI mai este acuzat că ar fi declarat că nu are o locuinţă în Bucureşti în momentul în care a cerut o locuinţă de la RA-APPS, însă la momentul declaraţiei în acest sens el ar fi deţinut o locuinţă în Capitală.


 (V.A.)


×
Subiecte în articol: observator