x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Google aniversează 270 de ani de la naşterea lui Alessandro Volta, inventatorul bateriei (VIDEO)

Google aniversează 270 de ani de la naşterea lui Alessandro Volta, inventatorul bateriei (VIDEO)

18 Feb 2015   •   14:15
Google aniversează 270 de ani de la naşterea lui Alessandro Volta, inventatorul bateriei (VIDEO)

Google aniversează, printr-un doodle special, 270 de ani de la naşterea lui Alessandro Volta, inventatorul bateriei. Fizician italian a inventat pila voltaică în 1800, iar numele său a fost dat unităţii de tensiune electrică.

Google Doodle-ul interactiv arată bateria încărcându-se şi iluminâng logo-ul Google.

Născut în 1745 în orașul Como, nordul Italiei, Volta a fost fiul unui om de viță nobilă. A devenit profesor de fizică în 1774, la Școala Regală din Como, înainte de a începe să lucreze la dezvoltarea unui ”electroforus”, un dispozitiv care produce electricitate statică.

Pila sa voltaică, o baterie electrcă care producea un curent static, a fost dezvoltată în 1800, într-un moment în care existau mai multe teorii privind modul în care era generată electricitatea. O teorie, făcută cunoscută de Luigi Galvani, a fost aceea că există o electricitate specială în animale. A demonstrat acest lucru conectând două metale diferite cu piciorul unei broaște. Volta a ajuns la concluzia că lichidul din piciorul broaștei era important, și nu broasca în sine. Același efect l-a obținut după ce a înlocuit piciorul broaștei cu hârtie în muiată în apă sărată.

În afara descoperirilor sale ştiinţifice, ALESSANDRO VOLTA era un neobosit călător şi vorbea mai multe limbi străine, printre care latina, franceza, engleza şi germana, care l-au ajutat în călătoriile sale în întreaga Europă.

În 1794 ALESSANDRO VOLTA s-a căsătorit cu o aristocrată şi a devenit tatăl a trei fii.

ALESSANDRO VOLTA a murit pe 5 martie 1827, în memoria sa fiind construit un muzeu în care se regăsesc unele dintre cele mai interesante descoperiri ale sale.

×