x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grevă în Justiţie: Personalul auxiliar cere plata sporurilor şi a orelor suplimentare

Grevă în Justiţie: Personalul auxiliar cere plata sporurilor şi a orelor suplimentare

26 Mai 2009   •   00:00

Personalul auxiliar din Justiţie a decis, astăzi, să intre în grevă generală, după ce Adunarea Generală a sindicatului Projust a votat, în unanimitate, începerea protestelor, scrie antena3.ro. Greviştii cer plata sporurilor câştigate prin hotărâri definitive şi plata orelor suplimentare.

Calendarul pentru greva generală nu a fost deocamdată stabilit. Potrivit preşedintelui Adunării Generale a sindicatului Projust, aproximativ 5.300 de oameni vor intra în grevă. Conform legii, însă, activitatea nu va fi întreruptă în totalitate. Astfel, în perioada grevei se vor judeca doar cauzele urgente, celelalte urmând să fie reprogramate.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, anunţa în urmă cu două săptămâni că există soluţii la revendicările sindicaliştilor, dar aceştia trebuie să se adreseze nu Ministerului, ci tribunalelor şi curţilor de apel, ca fiind instituţiile angajatoare.

Sindicaliştii iau în discuţie şi înfiinţarea Ordinului grefierilor, ca o primă măsură de întărire a drepturilor sindicale. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator