x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În sectoarele 1 şi 3 casieriile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale vor avea program prelungit

În sectoarele 1 şi 3 casieriile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale vor avea program prelungit

12 Mar 2013   •   11:52
În sectoarele 1 şi 3 casieriile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale vor avea program prelungit
Sursa foto: Andrei Ciocarlan/Intact Images
Casieriile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale (DGITL) Sector 1 vor funcţiona între 19 şi 29 martie cu program prelungit, informează luni autoritatea locală.
 
Astfel, casieriile DGITL Sector 1 din Piaţa Amzei nr. 13, Calea Griviţei nr. 208, respectiv Str. Pajura nr. 13 vor avea program cu publicul de luni până vineri, între orele 08.30 - 18.30. Pentru casieria din incinta Primăriei Sectorului 1 (Şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 9-13), programul de lucru cu publicul va fi luni, marţi, miercuri şi vineri - 08.30-16.30, Joi - 08.30-18.30. 
 
Contribuabilii care îşi achită integral, cu anticipaţie, până pe 29 martie, taxele şi impozitele locale vor beneficia de o reducere de 10%, potrivit legislaţiei în vigoare. 
 
Pentru a limita timpul pe care contribuabilii trebuie să îl piardă cu achitarea taxelor şi impozitelor locale, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziţia acestora o paletă largă de modalităţi de plată: plata electronică (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plată sau plata prin mandat poştal. 
 
Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea 'Lista conturi IBAN'. 
 
Bucureştenii din Sectorul 1 care doresc să achite cu numerar pot face plata la unul din sediile instituţiei situate în: Piaţa Amzei nr. 13; Calea Griviţei nr. 208; Str. Pajurei nr. 13; Şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 9-13 (în incinta Primăriei Sectorului 1). 
 
Pentru plata cu cardul comisionul este zero, iar operaţiunea se poate face cu orice card - de debit sau credit - emis de orice bancă. Plata se poate face total sau parţial, la fel ca în cazul în care se plăteşte cu numerar, şi nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacţiei. Pe lângă taxe şi impozite, cetăţenii îşi pot plăti şi amenzile contravenţionale, doar pe baza datelor din procesul verbal. 
 
De asemenea, programul de lucru cu publicul la Direcţia Impozite şi Taxe Locale Sector 3 este prelungit începând de luni, pentru evitarea aglomeraţiei la casierii. 
 
Potrivit administraţiei locale, pentru a acorda posibilitatea tuturor contribuabililor sectorului 3 de a-şi achita impozitele şi taxele locale şi de a beneficia de reducerea de 10% pentru plata integrală, DITL Sector 3 va face până la 1 aprilie încasări şi în zilele de 23 şi 30 martie, precum şi pe 31 martie. 
 
Astfel, programul de lucru cu publicul al DITL Sector 3, la cele trei sedii din str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 3-5, str. Sf. Vineri nr. 32 şi str. Câmpia Libertăţii nr. 36, în perioada 11 - 31 martie, va fi luni, marţi şi miercuri de la 7,00 la 16,30; joi 7,00 - 18,30; vineri - 7,00 - 16,30 şi sâmbătă 23 şi 30 martie - 9,00 - 14,00, duminică, 31 martie - 9,00 - 14,00. 
 
Pentru plata impozitelor şi taxelor locale, locuitorii sectorului 3 au la dispoziţie agenţiile C.E.C din sector, oficiile poştale, sistemul naţional www.ghiseul.ro, dar şi la cele trei sedii ale direcţiei. Locuitorii din Sectorul 1 care şi-au achitat impozitul până la data de 31 ianuarie, inclusiv, vor beneficia de bonificaţia de 10% pentru diferenţa de impozit majorat, dacă vor efectua plata până la 30 septembrie 2013. 

×