x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

17 Mar 2008   •   00:00

BISTRIŢA. Stratul de zăpadă atinge opt centimetri în Pasul Tihuţa, din Munţii Bârgăului, unde a nins şi temperaturile au scăzut până la minus 6,2 grade Celsius,

 

REPORT. Premiul de 9 mili­oane de lei pus în joc de Loteria Română pentru extragerea de ieri la 6/49 nu a fost câştigat. După opt săptămâni consecutiv, reportul la categoria întâi este acum de 11 milioane de lei. Numerele extrase ieri au fost 27, 13, 16, 35, 45, 11, iar la categoria Noroc – 5760573. Fondul de câştiguri a fost suplimentat săptămâna trecuta cu suma de 500.000 de lei, extragerea făcând parte din seria Tragerilor Speciale Loto 6/49 ale Primăverii.

 

GREVĂ. Sindicaliştii din energie intră azi în grevă de avertisment de două ore la societăţile controlate de grupul italian Enel. Adolf Mureşan, preşedintele Fe­deraţiei Univers, a anunţat că, din cauza nemulţumirilor privind cererile de creşteri salariale, angajaţii de la Enel Dobrogea, Enel Banat, Enel Energie şi Enel Servicii comune vor opri activitatea azi, între 7:30 şi 9:30. Sindicaliştii au anunţat că vor asigura energia doar pentru şcoli, grădiniţe şi spitale, în restul cazurilor neintervenind în orarul menţionat decât în cazuri de explozii şi pierderi de vieţi. Dacă nu se va ajunge la un acord, de la 24 martie va fi declanşată greva generală. (D.I.) 

 

PRIVATIZARE. Cinci companii sunt interesate de cumpă­rarea Avioane Craiova. Potrivit lui Teodor Atanasiu, preşedintele AVAS, printre cele cinci se află grupul Saab, din Suedia, producător al avioanelor Gripen, precum şi un constructor de profil din Cehia. “Craiova o să devină un centru regional de mentenanţă pentru toate tipurile de avioane care zboară sub egida unor forţe armate din regiunea sud-estică a Europei”, spune Atanasiu. (D.I.) 

 

BISTRIŢA. Stratul de zăpadă atinge opt centimetri în Pasul Tihuţa, din Munţii Bârgăului, unde a nins şi temperaturile au scăzut până la minus 6,2 grade Celsius, iar în zece localităţi din Bistriţa-Năsăud s-a produs brumă. Cel mai consistent strat de zăpadă s-a înregistrat la Piatra Fântânele, la cota 1.200, iar cel mai frig a fost la Straja, punct de măsurare la baza Pasului Tihuţa.


IALOMIŢA. Un copil de nouă ani, din comuna Munteni Buzău, judeţul Ialomiţa, a murit sâmbătă noapte după ce zidul toaletei şcolii, clădire aflată în consolidare, s-a prăbuşit peste el. Potrivit autorităţilor locale, elevul şi alţi trei prieteni au sărit gardul şcolii, în condiţiile în care porţile instituţiei erau încuiate, şi s-au jucat de-a v-aţi ascunselea. La un moment dat, zidul s-a prăbuşit peste victimă.


FLORII LA CATOLICI. Credincioşi catolici au sărbătorit ieri Floriile. Oamenii au mers la biserici cu crenguţe de salcie înflorită, care a fost sfinţită şi care se păstrează în case până anul viitor, pentru a proteja familia de necazuri. La Bucureşti a avut loc o procesiune care a început la Biserica Franceza "Sacre Coeur" la ora 14:00 şi s-a încheiat în jurul orei 15:00 la Catedrala "Sfântul Iosif".


TIMIŞ. Aproape 2.000 de pachete de ţigări netimbrate au fost descoperite ieri de grăniceri la Deta, în autoturismul unei tinere din Lugoj, care nu deţinea acte de provenienţă a mărfii. Ţigările confiscate de poliţiştii de frontieră au fost cumpărate din magazinele dutty-free de la graniţa cu Serbia.


VRANCEA. Doi poliţişti din comuna Suraia, şeful de post şi ajutorul acestuia, au fost agresaţi de un scandalagiu, informează Rompres. Sâmbătă noapte, Nicuşor C. (25 ani) făcea scandal într-un bar, motiv pentru care au fost chemaţi poliţiştii. La vederea acestora, chefliul a devenit violent, lovindu-i "cu o scândură în cap pe şeful de post şi cu o sticlă pe ajutorul acestuia", a precizat comisarul Mariana Apostol, purtătorul de cuvânt al IJP Vrancea.

×
Subiecte în articol: observator