x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Investigație a Consiliului Concurenței pe piața ecografelor

Investigație a Consiliului Concurenței pe piața ecografelor

24 Mai 2022   •   00:00
Investigație a Consiliului Concurenței pe piața ecografelor

Consiliul Concurenţei a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere între mai multe firme care ar fi avut ca scop limitarea comercializării unor ecografe în România.

„Practic, autoritatea de concurență are indicii că furnizorul Esaote Spa și distribuitorii Camed Medical Systems Gmbh, BMS Ultraschall și DTL Medical SRL au acționat în sensul limitării importului de ecografe marca Esaote, cu scopul de a bloca participarea altor concurenți la proceduri de achiziție publică, pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenței.

În cadrul investigaţiei, au fost efectuate simultan inspecţii inopinate atât în România, cât şi în Italia şi în Germania.

Autorităţile de concurenţă din cele două state au efectuat inspecţii la sediile companiilor Esaote Spa din Italia şi ale Camed Medical Systems Gmbh și BMS Ultraschall din Germania la solicitarea Consiliului Concurenţei din România, iar inspectorii români de concurenţă au asistat la desfăşurarea acestora.

Documentele ridicate de către autoritățile de concurență din Germania și Italia vor fi transmise spre analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice, se mai arată îân comunicat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: consiliul concurenţei