x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Interesul românilor pentru Jocurile Olimpice de la Soci, INEXISTENT. Până acum s-au vândut doar trei bilete

Interesul românilor pentru Jocurile Olimpice de la Soci, INEXISTENT. Până acum s-au vândut doar trei bilete

27 Ian 2014   •   17:17
Interesul românilor pentru Jocurile Olimpice de la Soci, INEXISTENT. Până acum s-au vândut doar trei bilete
Sursa foto: Interesul românilor pentru Jocurile Olimpice de la Soci, INEXISTENT. Până acum s-au vândut doar trei bilete

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a declarat că din biletele rezervate suporterilor români la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci s-au vândut doar două sau trei, precizând că interesul a fost "aproape inexistent".

 "Noi, pentru Jocurile Olimpice de la Soci, am solicitat organizatorilor destul de puţine bilete, iar de vânzarea lor s-a ocupat agenţia Cartan (n.r. - agenţie autorizată de revânzare a biletelor la JO de la Soci, cu sediul în California). Din nefericire pentru noi interesul din partea suporterilor români a fost minim, aproape inexistent aş spune. Nu am informaţii exacte, dar cred că s-au vândut doar două sau trei bilete", a spus oficialul COSR, fără a oferi detalii privind numărul de tichete rezervate României de CIO pentru JO de la Soci.

Explicaţiile interesului redus al fanilor români sunt legate de securitate şi bani, susţine Ioan Dobrescu. "În general, fanii români sunt mai apropiaţi de Jocurile Olimpice de vară, la noi nu există o tradiţie în participarea la Olimpiada de iarnă. Acum s-au mai adăugat şi alte explicaţii. Este vorba despre aspectul de securitate din zonă, dar şi de problema financiară. Criza financiară încă se resimte la noi şi chiar şi oamenii cu posibilităţi îşi drămuiesc foarte atent banii", a menţionat Dobrescu.

El a adăugat că, pentru a vedea de la faţa locului Jocurile Olimpice de la Soci, pe un român l-ar fi costat câteva "mii de euro". "Este oarecum paradoxal faptul că deşi geografic suntem aproape de Soci, accesul către această localitate este foarte dificil din România. Practic trebuie să schimbi vreo trei sau patru avioane. Iar în afară de transport şi celelalte lucruri, cum este de exemplu cazarea, au preţuri destul de prohibitive. Nu am făcut un calcul exact, practic depinde şi ce fel de probe vrea să vadă la Soci, dar, în mare, pentru a merge acolo un fan român are nevoie de mii de euro", a afirmat secretarul general al COSR.

×