x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lege promulgată: Examenul teoretic pentru permisul de conducere poate fi dat oriunde în ţară

Lege promulgată: Examenul teoretic pentru permisul de conducere poate fi dat oriunde în ţară

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2024   •   11:43
Lege promulgată: Examenul teoretic pentru permisul de conducere poate fi dat oriunde în ţară
Sursa foto: Foto: Antena 3

Examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere va putea fi susținut oriunde în ţară, nu numai în localitatea de domiciliu, însă examenul practic va rămâne să fie dat în condiţiile actuale, potrivit unei legi promulgată, miercuri, de președintele Klaus Iohannis.

„Proba teoretică de verificare a cunoștințelor pentru obținerea permisului de conducere se poate susține la orice autoritatea competentă de pe teritoriul României cu respectarea condițiilor de vârstă, potrivit legii. Proba practică pentru obținerea permisului de conducere și eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanții își au domiciliul ori reședința în sensul art. 231 alin. (2) sau, în cazul celor aflați la studii în România de cel puțin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc”, potrivit unui amendament adoptat de deputați.

Proiectul pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă nr.195 din 12 decembrie 2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevedea că și proba practică se putea susține oriunde în țară, însă acest aspect a fost eliminat deoarece „autorităţile competente din domeniu nu au posibilităţi tehnice să poată să fie dat oriunde în ţară”, potrivit raportului comisiilor de specialitate.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, pe 13 februarie, cu unanimitate de voturi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: examen auto permis conducere