x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liceeni români, câştigători ai unui concurs organizat de NASA

Liceeni români, câştigători ai unui concurs organizat de NASA

20 Mai 2009   •   00:00
Liceeni români, câştigători ai unui concurs organizat de NASA

Două echipe de elevi de la un liceu bucureştean au câştigat un concurs pe licee organizat de Agenţia spaţială americană (NASA), care a avut ca temă zborurile supersonice, informează redorbit.com, citat de Mediafax.

Pentru acest concurs, organizat de Agenţia spaţială americană, elevilor li s-a cerut să redacteze o lucrare documentată ştiinţific, cu descrierea modalităţilor de trecere la zborurile supersonice a companiilor comerciale aeriene, până în anul 2020.

În competiţia rezervată grupurilor de liceeni din afara Statelor Unite, primele două locuri au revenit unor echipe din România, de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti.

Astfel, primul loc a fost câştigat de echipa formată din Muraru Costin Grigore, Felix Liviu Milorad şi Muraru Sebastian, cu proiectul "Airplane Prototype Super Sonic Voyager X". Pe locul al doilea s-a situat echipa formată din Vlad Adam, Ana-Maria Borlovan, Roberta Răileanu, Sabina Zăvoianu, cu proiectul intitulat "Paperwing".

Peste 120 de adolescenţi, din opt state americane şi din alte 11 ţări, au trimis 60 de proiecte pentru această competiţie.

Concursul a fost organizat pe patru secţiuni: Elevi americani - individual, Elevi americani - echipe, Elevi non-americani - individual şi Elevi non-americani - echipe.

Edric San-Miguel, student la Technical Center din Norfolk, este câştigătorul secţiunii Elevi americani - individual, cu proiectul intitulat "The Silent Airliner", în timp ce câştigătorul secţiunii similare destinate liceenilor din afara Statelor Unite este Sidharth Krishnan, de la Anglo-Chinese Junior College din Singapore, cu proiectul intitulat "The Flight of the V-3".

Câştigătorii secţiunii destinate echipelor de elevi din SUA sunt doi liceeni de la Arcadia High School din California, al căror proiect a avut titlul "The Lazarus T1".

NASA va oferi câştigătorilor secţiunilor americane premii în bani. Astfel, Edric San-Miguel, de la Technical Center din Norfolk, va primi un premiu de 1.000 de dolari, în timp ce echipa de la Arcadia High School din California va primi suma de 1.500 de dolari.

Elevii câştigători din afara Statelor Unite - atât în competiţia individuală, cât şi în cea pe echipe - vor primi câte un trofeu din partea NASA, însă nu vor primi premii în bani. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator