x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo - Răcire accentuată a vremii

Meteo - Răcire accentuată a vremii

de Anca Ardeleanu    |    11 Oct 2007   •   00:00
 Meteo - Răcire accentuată a vremii

In week-end-ul care urmează se va inregistra o răcire accentuată a vremii. Valorile de temperatură vor fi mai mici decăt cele normale la această dată cu pănă la 7 grade.

In week-end-ul care urmează se va inregistra o răcire accentuată a vremii. Valorile de temperatură vor fi mai mici decăt cele normale la această dată cu pănă la 7 grade.

La amiază, sămbătă şi duminică se vor inregistra valori de temperatură cuprinse intre 5 şi 13 grade la scara intregii ţări, iar dimineaţa, maximele vor fi cuprinse intre - 3 şi 5 grade.

Intensificările de vănt vor amplifica senzaţia de rece. Vor fi şi ploi, dar slabe cantitativ. La munte, iarna este ca şi instalată, pentru că va ninge, iar maximele vor fi negative ziua.

Comentariul specialistului

Formaţiunile noroase existente in Peninsula Balcanică, Peninsula Italică, sudul Franţei cu zona Munţilor Alpi şi cele din bazinul Mării Mediterane vor staţiona şi se vor mai organiza, iar cele ce acţionează in nord-vestul Europei vor fi in deplasare spre est. Acestea din urmă vor mai antrena aer rece de origine polară, astfel, in ţările nordice, temperatura aerului va continua să scadă. Scăderea se va propaga inclusiv in Romănia, incepănd de sămbătă. Valorile de temperatură ce urmează să se inregistreze vor fi mai mici decăt cele normale la această dată cu pănă la 6... 8 grade. La munte, manifestările vor fi de iarnă; vor fi ninsoare şi lapoviţă, iar văntul va sufla tare.

meteorolog: Romica Jurca

Azi in ţară:

Bacău 17°C

Baia Mare 21°C

Braşov 16°C

Buzău 20°C

Cluj-Napoca 20°C

Constanţa 20°C

Craiova 17°C

Deva 19°C

Galaţi 19°C

Iaşi 18°C

Miercurea-Ciuc 14°C

Oradea 21°C

Piteşti 18°C

Sibiu 17°C

Suceava 15°C

Tărgu-Mureş 19°C

Timişoara 19°C

La munte:

Azi (joi):

Cerul va fi variabil in masivele din nordul teritoriului şi noros in rest. Va ploua local in Occidentali şi in vestul Carpaţilor Meridionali.

Măine (vineri):

Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse incepănd din vestul zonei. Noaptea, in nordul Carpaţilor Orientali, vor fi lapoviţă şi ninsoare.

Poimăine (sămbătă):

Vremea se va răci. Nebulozitatea se va diminua din vestul zonei, iar cerul va deveni variabil. Va ploua. Precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Bucureşti:

max. 20°C

min. 10°C

Azi (joi):

Cerul va mai prezenta innorări, iar văntul va sufla in general slab.

Măine (vineri):

Cerul va fi noros, iar noaptea vor fi condiţii de ploaie. Văntul va sufla slab pănă la moderat.

Maxima: 23°C, iar minima: 10°C.

Poimăine (sămbătă):

Vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Văntul va sufla moderat. Maxima: 17°C, minima: 3°C.

Drumeţii:

Cabana Dămbul Morii - Cheile Şapte Scări - Fosta Cabană Piatra Mare

Traseul porneşte de la Dămbul Morii, circa 500 m de la calea ferată. Se urmăreşte drumul forestier care se indreaptă spre sud-est, traversăndu-se apa pe un pod, pentru a urma, pe stănga, Valea Şipoaia. După ce traversează apa, poteca conduce spre Prăpastia Ursului, marcată de un triunghi albastru. Poteca urcă pe firul apei pănă la prima treaptă a cascadei, aflată la o inălţime de 8 m. Urcăndu-se scările cu punţi metalice, se traversează cele şase trepte ale cascadelor, cu inălţimi pănă la 30 m. La capătul de sus al cheilor, o altă potecă face legătura spre Prăpastia Ursului. Ajungănd la marginea pădurii, poteca se indreaptă spre Poiana Şura de Piatră. La intoarcere se poate folosi acelaşi traseu sau alte trasee.

×
Subiecte în articol: observator