x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo - Scad temepraturile

Meteo - Scad temepraturile

de Anca Ardeleanu    |    14 Feb 2008   •   00:00

Scăderea temperaturii pare inevitabilă. O dată cu pătrunderea aerului rece, se va intensifica vântul, care va conduce la senzaţia de frig. În condiţiile în care umiditatea aerului va fi scăzută şi, în consecinţă, ninsorile vor fi foarte puţine şi slabe cantitativ, putem vorbi de un frig uscat. • VIDEO

Comentariul specialistului:

Scăderea temperaturii pare inevitabilă. O dată cu pătrunderea aerului rece, se va intensifica vântul, care va conduce la senzaţia de frig. În condiţiile în care umiditatea aerului va fi scăzută şi, în consecinţă, ninsorile vor fi foarte puţine şi slabe cantitativ, putem vorbi de un frig uscat. În valori de temperatură, acest proces de răcire va însemna şi maxime preponderent negative, cel puţin în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, timp în care în estul Transilvaniei, la amiază, pot fi –7, –8 grade. La munte, viteza vântului va depăşi 100 km/h; temperaturile maxime se vor situa sub –12, –14 grade şi acolo indicele de răcire va avea valori ce ar echivala cu –35, –40 de grade în termometre.

• meteorolog Romica Jurca

Azi în ţară:

Bacău 4°C

Baia Mare 5°C

Braşov 2°C

Buzău 7°C

Cluj-Napoca 4°C

Constanţa 5°C

Craiova 8°C

Deva 5°C

Galaţi 5°C

Iaşi 4°C

Miercurea-Ciuc -1°C

Oradea 6°C

Piteşti 7°C

Sibiu 4°C

Suceava 2°C

Târgu-Mureş 4°C

Timişoara 7°C

 

La munte:

Azi (joi):

Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va ninge slab, îndeosebi în cursul zilei.

Mâine (vineri):

Vremea va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va ninge slab. Vântul se va intensifica îndeosebi în zona înaltă, unde va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpada.

Poimâine (sâmbătă):

Vremea va continua să se răcească, devenind deosebit de rece. Înnorările vor fi temporare şi izolat va ninge slab.

 

Bucureşti:

max. 6°C

min. –4°C

Azi (joi):

Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat.

Mâine (vineri):

Vremea se va răci. Cerul va fi temporar noros, favorabil ninsorii slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Maxima: 3°C, iar minima: –7°C.

Poimâine (sâmbătă):

Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii să ningă slab. Ma­xima: –1°C, iar minima: –9°C.

 

Drumeţii:

Sebeş – Vârful Sebeşului – Curmătura Comisului

Traseul porneşte din Sebeş şi urmăreşte 14,6 km drumul forestier, pe Valea Sebeşului. După 10 km ajunge la cabana Fântânele, iar mai sus la cabana Secuiu, aflată la 840 m altitudine. De la aceasta cabană la 4,5 km ajunge pe un drum forestier secundar, iar la a doua potecă la drepta părăsim drumul şi începem un urcuş pâna la cumpăna a picio­rului Groapelor (1.300 m alt.) De la izvorul situat la 1460 m după o uşoară coborâre şi un urcuş scurt ajungem într-o poiană cu o panoramă frumoasă spre creasta principală a Făgă­ra­şului. După urcuşuri şi coborâşuri scurte ajungem pe malul Lacului Porcului, de aici poteca urcă la 1.720 m, unde se întâlneşte cu punctul roşu al traseului Rudă­rişa-Curmătura Comisului.

 

 

 

×
Subiecte în articol: observator