x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo - Scad temperaturile în week-end

Meteo - Scad temperaturile în week-end

de Anca Ardeleanu    |    09 Feb 2008   •   00:00

Vremea va fi închisă în acest week-end, iar temperaturile încep să scadă. Răcirea uşoară a vremii va fi vizibilă în special la valorile minime, care vor fi negative, dar apropiate de ceea ce ar fi normalul pentru această perioadă de februarie. • VIDEO

Vremea va fi închisă în acest week-end, iar temperaturile încep să scadă. Răcirea uşoară a vremii va fi vizibilă în special la valorile minime, care vor fi negative, dar apropiate de ceea ce ar fi normalul pentru această perioadă de februarie.

Vântul va sufla moderat şi va avea intensificări în Moldova şi Dobrogea, iar în aceste condiţii senzaţia de frig va fi şi mai accentuată. Mâine, cerul va fi noros, iar maxima se va situa în jurul valorii de 3 grade.

 

Comentariul specialistului:

Deasupra Europei Estice circulaţia aerului este din sector nordic, favorizând pătrunderea de aer mai rece, care va conduce la continua­rea creşterii presiunii atmosferice. În condiţiile în care presiunea atmosferică va fi ridicată în cea mai mare parte a continentului, iar sistemele noroase nu au prea multă umiditate, precipi­ta­ţii­le vor fi puţine, sub formă de ploa­ie în Grecia şi ploaie, lapoviţă şi ninsoare în ţările scandinave, Repu­blicile Baltice, Finlanda. În acest context, vremea din România nici nu se va în­drepta, dar nici nu se va înrăutăţi; temperatura va continua să scadă. Vântul, care va fi mo­derat şi cu unele intensificări în nord-est, va accentua senzaţia de rece.

• meteorolog Romica Jurca

Azi în ţară:

Bacău 3°C

Baia Mare 7°C

Braşov 1°C

Buzău 4°C

Cluj-Napoca 7°C

Constanţa 2°C

Craiova 4°C

Deva 7°C

Galaţi 2°C

Iaşi 3°C

Miercurea-Ciuc 2°C

Oradea 9°C

Piteşti 3°C

Sibiu 4°C

Suceava 3°C

Târgu-Mureş 6°C

Timişoara 8°C

 

La munte:

Azi (sâmbătă):

Cerul va fi variabil, cu înnorări în Munţii Banatului, Meridionali şi Orientali, unde doar izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat pe creste.

Mâine (duminică):

Cerul va prezenta înnorări temporare în Munţii Banatului, Meridionali şi Orientali, unde izolat va mai fulgui. În restul zonei montane cerul va fi variabil.

Poimâine (luni):

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Meridionali şi Orientali. Pe arii restrânse, pe văi şi în depresiuni se va semnala ceaţă.

 

Bucureşti:

max. 4°C

min. –5°C

Azi (sâmbătă):

Cerul va fi mai mult noros, iar vântul, slab şi moderat.

Mâine (duminică):

Cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab şi moderat. Maxima: 3°C, iar minima: –5°C.

Poimâine (luni):

Cerul va fi temporar noros, iar vântul, slab până la moderat. Maxima: 4°C, iar minima: –5°C.

 

 

Drumeţii: Buşteni – Cumpătul – Sinaia

Indicaţii. De la gară se traver­sează Podul Prahovei, după ce se străbate Străzile Gării şi Griviţei. Din spatele Sanatoriului Zamora se merge spre sud, pe drumul fo­res­tier, paralel cu liziera Zamora, până în Valea Zamorei, unde drumurile se bifurcă. Cel din stânga urcă spre Cantonul Zamora, iar cel din dreapta continuă până în Valea Sipa, unde din nou se rami­fică. Noi continuăm drumul aflat la limita pădurii, traversăm Valea Tufei şi ne continuăm excursia până la Cumpătu, în Sinaia.

Trusa medicală. O mică trusă de medicamente pentru drumeţii montane nu trebuie să lipsească nici unui turist. Aceasta trebuie să conţină: aspirină, vitamina C, midocalm, algocalmin, saprosan, biseptol, comprese sterile, faşă elastică, leucoplast antiseptic.

 

 

 

×
Subiecte în articol: observator cerul