x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo - Sfârşit de săptămână friguros!

Meteo - Sfârşit de săptămână friguros!

de Anca Ardeleanu    |    13 Feb 2008   •   00:00

De astăzi până către sfârşitul săptămânii, vremea se va răci uşor, din cauza unei mase de aer de origine polară care va pătrunde şi în ţara noastră. Totodată, vântul va avea intensificări în toate regiunile ţării, care vor spori senzaţia de frig. • VIDEO


De astăzi până către sfârşitul săptămânii, vremea se va răci uşor, din cauza unei mase de aer de origine polară care va pătrunde şi în ţara noastră. Totodată, vântul va avea intensificări în toate regiunile ţării, care vor spori senzaţia de frig.

La munte vântul va sufla tare, iar mercurul termometrelor la amiază nu va depăşi – 12 grade Celsius. În Capitală, vineri vor fi condiţii de ninsoare slabă, iar maxima nu va depăşi 3 grade Celsius.

Comentariul specialisului:

Maximul de presiune prezent în acest moment în Europa va slabi în extre­mitatea de răsărit, iar în cea de vest se va intensifica, extinzându-se spre nord până în zona Groenlandei, de unde va favoriza pătrunderea de aer foarte rece, de origine polară, începând de mâine. În aceste condiţii, zilele de sfârşit ale acestei săptămâni vor deveni foarte reci, mai ales că şi vântul se va intensifica în toate regiunile, mai puţin în Muntenia şi în Oltenia. În zona montană vântul va fi tare, iar valorile de temperatură, posibil sub –12...–15 grade, chiar şi la orele prânzului. În ceea ce priveşte ninsorile, acestea vor fi foarte puţine şi slabe cantitativ, mai degrabă fulguieli.

• meteorolog Romica Jurca

Azi în ţară:

Bacău 5°C

Baia Mare 7°C

Braşov 4°C

Buzău 7°C

Cluj-Napoca 6°C

Constanţa 3°C

Craiova 7°C

Deva 6°C

Galaţi 6°C

Iaşi 4°C

Miercurea-Ciuc 1°C

Oradea 8°C

Piteşti 6°C

Sibiu 6°C

Suceava 2°C

Târgu-Mureş 6°C

Timişoara 8°C

 

La munte:

Azi (miercuri):

Cerul va fi variabil, cu înnorări în Carpaţii Orientali şi Munţii Apuseni, unde izolat, mai ales noaptea, va ninge slab. Vântul va avea unele intensificări.

Mâine (joi):

Cerul va fi temporar noros şi local va ninge slab. Vântul se va intensifica. Temperatura aerului va scădea uşor.

Poimâine (vineri):

Vremea se va răci. Cerul va fi temporar noros şi local va mai ninge slab. Vântul va avea intensificări până la tare.

 

Bucureşti:

max. 6°C

min. –5°C

Azi (miercuri):

Cerul va fi variabil şi vor fi con­diţii de ceaţă. Vântul va sufla slab.

Mâine (joi):

Cerul va fi temporar noros şi trecător în cursul nopţii vor fi condiţii de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab şi moderat. Maxima: 5°C, iar minima: –4°C.

Poimâine (vineri):

Vremea se va răci. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ninsoare slabă. Maxima: 3°C, iar minima: –7°C.

Drumeţii: Circuitul Cascada Răchiţele

Observaţii: accesibil vara

Plecăm de la Cabana Vlădeasa, coborâm pe lângă Poiana Frânturi şi continuăm pe un drum forestier. Aşa ajungem la Piatra Ma­re, după care în Poiana Păl­ti­nişul. După câteva urcuşuri ajun­gem la drumul forestier din Valea Sea­că. Pentru a vizita Cascada Ră­chiţele trebuie să mergem în jos. După puţin timp trecem un pod, astfel ajungem pe malul drept al văii, care adăpos­teşte Cascada Ră­chi­ţe­le, o cascadă cu înălţimea de 50 metri, în două trepte. De la cascadă continuăm drumul forestier la stânga, vom ajunge la Firezul Rogojanului. Ajungem şi la canto­nul silvic, iar de acolo la mai bine de 1,5 km părăsim valea şi în­ce­pem un urcuş accentuat. Poteca ne duce în Şaua Pietrele Albe. Din acest punct mai avem de mers 1-1/2 oră.

 

 

×
Subiecte în articol: observator vantul