x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo - Starea vremii

Meteo - Starea vremii

de Anca Ardeleanu    |    26 Ian 2008   •   00:00

Intensificări de vânt, până la tare, în toate regiunile ţării noastre; vânt puternic şi pericol de avalanşe la munte, unde va ninge viscolit, reducând vizibilitatea şi sporind senzaţia de frig. Aceasta va fi evoluţia vremii din zona geografică a României la cumpăna (duminică şi luni) dintre cele două săptămâni, cea care se încheie şi cea care va începe.

Comentariul specialistului:

Intensificări de vânt, până la tare, în toate regiunile ţării noastre; vânt puternic şi pericol de avalanşe la munte, unde va ninge viscolit, reducând vizibilitatea şi sporind senzaţia de frig; strat nou, consistent, îndeosebi în Munţii Apuseni, Munţii Banatului, dar şi în restul zonei montane, îndeosebi pe versanţii dinspre Transilvania. Aceasta va fi evoluţia vremii din zona geografică a României la cumpăna (duminică şi luni) dintre cele două săptămâni, cea care se încheie şi cea care va începe. Regimul termic însă nu va fi prea scăzut; majoritatea valorilor ce se vor înregistra se situează peste cele normale la această dată, o răcire fiind posibilă după aceea.

  • meteorolog Romica Jurca

Azi în ţară:

Bacău 9°C

Baia Mare 3°C

Braşov 5°C

Buzău 8°C

Cluj-Napoca 5°C

Constanţa 6°C

Craiova 9°C

Deva 4°C

Galaţi 9°C

Iaşi 8°C

Miercurea Ciuc 2°C

Oradea 5°C

Piteşti 7°C

Sibiu 5°C

Suceava 6°C

Târgu-Mureş 5°C

Timişoara 6°C

 

La munte:

Azi (sâmbătă):

Cerul va fi variabil ziua, cu înnorări spre seară şi noaptea în masivele nordice, unde pe arii restrânse vor cădea precipitaţii mixte. Vântul va deveni tare.

Mâine (duminică):

Va fi vânt, cu intensificări ale acestuia până la tare. Cerul va fi mai mult noros, pe arii extinse va ninge viscolit, iar izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

Poimâine (luni):

Vremea se va răci. Cerul va fi temporar noros şi pe arii res­trânse, mai ales ziua, va mai ninge slab.


Bucureşti:

max. 7°C

min. –2°C

Azi (sâmbătă):

Cerul va fi variabil. Vântul va deveni moderat.

Mâine (duminică):

Vremea va fi vântoasă în cursul zilei. Cerul va fi mai mult noros şi noaptea vor fi condiţii de precipitaţii slabe mixte. Maxima: 7°C, iar minima: –1°C.

Poimâine (luni):

Vremea se va răci uşor. Cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla, în general, moderat.

Maxima: 5°C, iar minima: –5°C.

 

 

 

 

Drumeţii:

Predeal – Cabana Trei Brazi – Poiana Secuilor

Indicaţii: Poteca începe din Pre­deal, pe un marcaj cu bandă galbenă, trece pe sub Fetifoiul, prin pădure şi pajişti, până la Ca­ba­na Trei Brazi şi de aici la Ca­ba­na Poiana Secuilor, iar dacă se doreşte se poate ajunge şi în Ma­si­vul Postăvaru.

 

Predeal – Cabana Pârâul Rece – Cabana Cerbul

Indicaţii: Se poate ajunge mer­gând din Predeal, pe şoseaua asfaltată spre Azuga, apoi la dreapta, pe şoseaua de pe Valea Râşnoavei, până dincolo de Şipote, unde, în apropierea drumului, se află, într-o pajişte, Cabana Pârâul Rece. De acolo, pe şosea, se ajunge la Ca­ba­n­a Cerbul şi după 17 km se ajunge în oraşul Râşnov.

×
Subiecte în articol: observator