x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo - Starea vremii

Meteo - Starea vremii

de Anca Ardeleanu    |    10 Feb 2008   •   00:00

Atât astăzi cât şi mâine, câmpul de presiune la nivelul solului se va menţine ridicat pe tot continentul european, cu valori la centru de peste 1.040 de mb în zona Ucrainei şi în sudul Câmpiei Ruse. În România, înnorările vor mai persista în regiunile extracarpatice, unde precipitaţii slabe vor mai fi posibile, în timp ce în restul teritoriului se va forma ceaţa.

Comentariul specialistului:

Atât astăzi cât şi mâine, câmpul de presiune la nivelul solului se va menţine ridicat pe tot continentul european, cu valori la centru de peste 1.040 de mb în zona Ucrainei şi în sudul Câmpiei Ruse. Prin urmare, doar în extremitatea de nord, nord-est şi de sud-est a Europei, local se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ. În România, înnorările vor mai persista în regiunile extracarpatice, unde precipitaţii slabe vor mai fi posibile, în timp ce în restul teritoriului se va forma ceaţa.

  • meteorolog Mihai Timu

  

Temperaturi maxime azi în ţară:

Bacău   2°C

Baia Mare        5°C

Braşov 0°C

Buzău   3°C

Constanţă         2°C

Craiova            2°C

Deva    6°C

Iaşi       1°C

Oradea 7°C

Suceava           0°C

Timişoara         6°C

 

La munte:

Azi (duminică):

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde cu totul izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Pe văi şi în depresiuni izolat se va forma ceaţă.

Mâine (luni):

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde izolat va mai fulgui. Vântul va sufla slab până la moderat. Pe arii restrânse, în zonele depresionare, se va produce ceaţă.

Poimâine (marţi):

Cerul va fi temporar noros, iar di­mi­neaţa şi noaptea, pe arii extinse în zonele depresionare va fi ceaţă. Vân­tul va prezenta unele intensificări.

 

Bucureşti:

Azi (duminică):

Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de fulguială. Vântul va sufla slab şi moderat. Maxima: 3°C, iar minima: –4°C.

Mâine (luni):

Cerul va fi temporar noros, iar vân­tul slab până la moderat. Maxima: 4°C, iar minima: –5°C.

Poimâine (marţi):

Cerul va fi noros. Noaptea şi dimi­neaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Maxima: 5°C, iar minima: –6°C.

×
Subiecte în articol: observator