x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo: Starea vremii

Meteo: Starea vremii

de Anca Ardeleanu    |    21 Feb 2008   •   00:00

Temperatura aerului în ţara noastră a mai crescut ieri, iar procesul de încălzire a vremii va continua nu numai în apropierea solului, ci şi în straturile de deasupra acestuia. Sunt toate şansele ca va­lorile maxime de temperatură să se apropie de recordul de căldură al lunii februarie, record stabilit la data de 27 februarie 1995, când, la staţia meteo Medgidia, s-au înre­gistrat 26°C, iar la Bucureşti Filaret 23°C.

Comentariul spcialistului:

Temperatura aerului în ţara noastră a mai crescut ieri, iar procesul de încălzire a vremii va continua nu numai în apropierea solului, ci şi în straturile de deasupra acestuia. Sunt toate şansele ca va­lorile maxime de temperatură să se apropie de recordul de căldură al lunii februarie, record stabilit la data de 27 februarie 1995, când, la staţia meteo Medgidia, s-au înre­gistrat 26°C, iar la Bucureşti Filaret 23°C. Zona geografică a României va fi traversată de sisteme noroase care vor determina precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie, însă acestea vor fi tot puţine, slabe cantitativ şi de scurtă durată. În aceste condiţii, stratul de zăpadă se va tasa, fără sa se to­pească rapid

• meteorolog: Romica Jurca

Azi în ţară:

Bacău 10°C

Baia Mare 9°C

Braşov 8°C

Buzău 11°C

Cluj-Napoca 9°C

Constanţa 11°C

Craiova 13°C

Deva 11°C

Galaţi 9°C

Iaşi 10°C

Miercurea-Ciuc 5°C

Oradea 10°C

Piteşti 11°C

Sibiu 10°C

Suceava 9°C

Târgu-Mureş 10°C

Timişoara 12°C

La munte:

Azi (joi):

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zona Orientalilor, unde spre seară şi noaptea pe arii restrânse, cu precădere în zona de nord, vor fi precipitaţii slabe.

Mâine (vineri):

Cerul va fi temporar noros şi îndeosebi după-amiaza şi noaptea, pe arii restrânse, vor cădea precipitaţii slabe, mixte.

Poimâine (sâmbătă):

Cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi în cursul zilei local se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va prezenta intensificări, iar în zona înaltă va sufla până la tare.

 

Bucureşti:

max. 12°C

min. –2°C

Azi (joi):

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în gene­ral slab.

Mâine (vineri):

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maxima: 13°C, iar minima: 0°C.

Poimâine (sâmbătă):

Vremea va fi caldă. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ploaie în cursul zilei. Maxima: 13°C, iar minima: 0°C.

 


×
Subiecte în articol: observator