x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo: Starea vremii

Meteo: Starea vremii

de Anca Ardeleanu    |    27 Feb 2008   •   00:00

Temperatura aerului a marcat o scădere ieri, va creşte din nou as­tăzi, iar mâine şi poi­mâi­­ne va mar­ca o nouă scădere, dar valorile ce urmează să se în­re­gistreze vor ca­racteriza o vreme mult mai caldă decât în mod normal la această dată.

Comentariul specialistului:

Presiunea atmosferică va continua să scadă, astfel în urmă­toa­rele două-trei zile vor mai ră­mâ­ne în maxim doar ţările sud-vestice şi cele din sudul extrem. Aceeaşi evo­lu­ţie va fi şi în stratu­ri­le mai înalte ale atmosferei, unde circulaţia ae­ru­lui se va intensifica şi mai multe sisteme noroase vor aduce umez­eală, ce se va concre­ti­za prin ploi şi în ţara noastră, mai multe pe parcursul zilei de sâm­bă­tă, îndeosebi în jumătatea de nord a României. Temperatura aerului a marcat o scădere ieri, va creşte din nou as­tăzi, iar mâine şi poi­mâi­­ne va mar­ca o nouă scădere, dar valorile ce urmează să se în­re­gistreze vor ca­racteriza o vreme mult mai caldă decât în mod normal la această dată.

• meteorolog: Romica Jurca

Azi în ţară:

Bacău 18°C

Baia Mare 14°C

Braşov 16°C

Buzău 19°C

Cluj-Napoca 15°C

Constanţa 13°C

Craiova 17°C

Deva 17°C

Galaţi 18°C

Iaşi 18°C

Miercurea-Ciuc 14°C

Oradea 15°C

Piteşti 17°C

Sibiu 17°C

Suceava 16°C

Târgu-Mureş 17°C

Timişoara 17°C

 

La munte:

Azi (miercuri):

Cerul va fi variabil, mai mult noros în Carpaţii Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde local va ploua.

Mâine (joi):

Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în Orientali şi Meridionali, unde izolat va ploua slab. Vântul va prezenta unele intensificări, mai ales pe creste.

Poimâine (vineri):

Cerul se va înnora treptat spre seară şi noaptea, când va ploua în Occidentali, în nordul Orientalilor şi izolat în rest.

 

Bucureşti:

max. 19°C

min. 4°C

Azi (miercuri):

Vremea se va menţine deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat.

Mâine (joi):

Vremea se va răci uşor. Cerul va fi noros şi ziua va ploua slab. Maxima: 16°C, iar minima: 2°C.

Poimâine (vineri):

Cerul va fi variabil ziua şi se va înnora noaptea, când vor fi condiţii de ploaie slabă. Maxima: 14°C, iar minima: 2°C.

 

Drumeţii:

Predeal – Cabana Diham – Mălăeşti – Vf. Omu

Indicaţii: Drumul începe din Predeal, pe şoseaua asfaltată, de-a lungul Prahovei, apoi la dreapta, pe şoseaua de pe Valea Râşnoavei. De aici se poate ajunge la cabană, fie prin Valea Iadului, pe marcaj de triunghi roşu, fie continuând drumul pe şoseaua Predeal – Râş­nov şi, pe la Şipote, pe o potecă mar­cată cu un punct roşu. De la Ca­bana Diham, pe drumul spre Mălăeşti sau pe Valea Cerbului, se poate ajunge la Vf. Omu.

Trusa medicală: O mică trusă de medicamente pentru drumeţii montane nu trebuie să lipsească nici unui turist. Aceasta trebuie să conţină: aspirină, vitamina C, mi­do­calm, algocalmin, saprosan, bi­sep­tol, comprese sterile, faşă elastică, leucoplast antiseptic. Vitamina C este un energizant foarte bun şi reduce consumul de apă.

×
Subiecte în articol: observator