x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo - Starea vremii

Meteo - Starea vremii

de Anca Ardeleanu    |    16 Mar 2008   •   00:00

Formarea deasupra Atlanticului de Nord a unei arii de presiune ridicată va favoriza pentru Europa nord-vestică şi centrală o circulaţie nordică, care va aduce pe continent o masă de aer rece de origine polar-oceanică, boga­tă în vapori de apă.

Comentariul specialistului:

Formarea deasupra Atlanticului de Nord a unei arii de presiune ridicată va favoriza pentru Europa nord-vestică şi centrală o circulaţie nordică, care va aduce pe continent o masă de aer rece de origine polar-oceanică, boga­tă în vapori de apă. Ca urmare, precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. Vre­­mea se va menţine caldă în pri­mele două zile, mai ales în regiunile extracarpatice, după care se va intra într-un proces de răcire treptată. La munte vor fi  ninsori.

• meteorolog: Mihaiţă Hustiu

 

Temperaturi maxime azi în ţară:

Bacău   15°C

Baia Mare        12°C

Braşov 13°C

Cluj-Napoca    14°C

Constanţa         13°C

Craiova            19°C

Iaşi       15°C

Miercurea-Ciuc            11°C

Oradea 15°C

Sibiu     16°C

Timişoara         19°C

  

La munte:

Azi (duminică):

Cerul se va înnora treptat. Îndeosebi seara şi noaptea va ploua în Apuseni şi nordul Orientalilor, unde cantităţile de apă pot depăşi 15 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat, intensificări de scurtă durată fiind posibile doar la peste 1.800 de metri altitudine.

Mâine (luni):

Cerul va fi mai mult noros şi, pe arii relativ extinse, temporar va ploua. Vântul va prezenta unele intensi­ficări mai ales în zona înaltă.

Poimâine (marţi):

Cerul va fi temporar noros şi, mai ales în a doua parte a intervalului, vor cădea precipitaţii mixte, iar canti­tăţile de apă vor depăşi 15 l/mp. Vân­tul va sufla moderat.

 

Bucureşti:

Azi (duminică):

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maxima: 19°C; minimă: 3°C.

Mâine (luni):

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu cerul variabil. Vântul va sufla slab până la mode­rat. Maxima: 21°C, iar minima: 5°C.

Poimâine (marţi):

Deşi temperatura aerului va marca o scădere, vremea va fi caldă, cu cerul temporar noros. Maxima: 17°C, iar minima: 5°C.

×
Subiecte în articol: observator