x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo - Starea vremii

Meteo - Starea vremii

de Anca Ardeleanu    |    17 Mar 2008   •   00:00

În spaţiul geografic românesc răcirea vremii se va resimţi spre mijlocul săptămânii, ajungân­du-se la temperaturi chiar sub cele normale ale acestei perioade, după ce azi şi mâine vom mai beneficia de valori termice deosebit de ridicate, mai ales în sud şi în sud-est.

Comentariul specialistului:

În spaţiul geografic românesc răcirea vremii se va resimţi spre mijlocul săptămânii, ajungân­du-se la temperaturi chiar sub cele normale ale acestei perioade, după ce azi şi mâine vom mai beneficia de valori termice deosebit de ridicate, mai ales în sud şi în sud-est. Ca aspect, în acest interval de prognoză, vremea va fi schimbătoare. La trecerea formaţiunilor noroase asociate frontului atmosferic ce va traversa ţara vor fi precipitaţii în toate regiunile, la început în vest, nord şi centru, apoi în sud, centru şi est, iar în zona de deal şi de munte spre sfârşitul intervalului se vor semnala şi lapoviţe sau ninsori.

• meteorolog Doina Mărăşoiu

 

Azi în ţară:

Bacău   20°C

Baia Mare        13°C

Braşov 13°C

Buzău   20°C

Cluj-Napoca    13°C

Constanţa         17°C

Craiova            17°C

Deva    14°C

Galaţi   20°C

Iaşi       19°C

Miercurea-Ciuc            12°C

Oradea 14°C

Piteşti   17°C

Sibiu     14°C

Suceava           16°C

Târgu-Mureş    14°C

Timişoara         16°C

 

La munte:

Azi (luni):

Cerul va fi mai mult noros şi local vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va prezenta intensificări.

Mâine (marţi):

Vremea se va încălzi uşor. Ziua cerul va fi variabil cu înnorări temporare în Occidentali şi în Orientali, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii mixte.

Poimâine (miercuri):

Vremea se va răci. Cerul va fi noros şi temporar vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va prezenta unele intensificări.

  

Bucureşti:

max.     21°C

min.        4°C

Azi (luni):

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, iar cerul variabil, favorabil trecător ploii slabe.

Mâine (marţi):

Cerul va fi temporar noros şi trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Maxima: 17°C, iar minima: 3°C.

Poimâine (miercuri):

Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor cădea ploi.

Maxima: 10°C, iar minima: 0°C.

 

Drumeţii:

Sebeş – V. Sebeşului – sub Vf. Comisu

Traseul porneşte din satul Se­beş. După 10 km ajunge la cabana fo­restieră Fântânele, iar mai sus la cabana forestieră Secuiu, aflată la 840 m altitudine. De la această cabană la 4,5 km ajunge pe un drum forestier secundar, iar la a doua potecă la dreapta părăsim drumul şi începem un urcuş până la cumpăna piciorului Groapelor. De la izvorul situat la 1.460 m, după o uşoară coborâre şi un urcuş scurt, ajungem într-o poiană cu o panoramă frumoasă spre creasta principală a Făgăra­şului. După urcuşuri şi coborâşuri scurte ajun­gem pe malul Lacului Porcului, de aici poteca urcă la 1.720 m, unde se întâlneşte cu punctul roşu al traseului Rudăriţa ş Curmătura Comisului. Conduşi de două marcaje ajungem la altitudinea de 1.775 m, sub Vârful Comisu.

×
Subiecte în articol: observator