x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo - Vântul puternic a făcut pagube

Meteo - Vântul puternic a făcut pagube

de Anca Ardeleanu    |    29 Ian 2008   •   00:00

Vântul puternic prevăzut de meteorologi pentru ultimele 48 de ore a creat probleme în mai multe regiuni ale ţării.

Vântul puternic prevăzut de meteorologi pentru ultimele 48 de ore a creat probleme în mai multe regiuni ale ţării.

La Deva, un panou publicitar a fost doborât de rafalele de vânt, dar nimeni nu a fost rănit şi nici nu s-au înregistrat pagube materiale. Acoperişul unui bloc din municipiul Aiud, judeţul Alba, a fost smuls de pe clădire. Un plop smuls din rădăcini, la Timişoara, a dărâmat un stâlp de înaltă tensiune şi s-a prăbuşit peste un taxi pe care l-a distrus. Numeroase localităţi au rămas fără curent electric după ce vântul puternic a rupt cablurile de înaltă tensiune.

Starea vremii 29 ianuarie 2008

Comentariul specialistului

În intervalul celor trei zile de prognoză, deasupra sud-estului Europei se va menţine un câmp ridicat al presiunii atmosferice. Astfel, în spaţiul geografic al României, o vreme lipsită de precipitaţii şi normală termic pentru sfârşitul lunii ianuarie, cu valori maxime preponderent pozitive şi minime uşor negative. Singurul fenomen atmosferic a cărui prezenţă poate deranja va fi ceaţa. Izolat ea va persista, cu probabilitate mai mare la noapte, în Câmpia de Vest, iar miercuri şi joi în câteva zone joase din centrul şi sudul ţării. Spre sfârşitul intervalului îşi vor face apariţia precipitaţiile în vestul ţării, la început ploi apoi mixte. (meteorolog Doina Mărăşoiu)

BUCUREŞTI

 

Azi (marţi):

Cerul va fi variabil, iar noap­tea vor fi condiţii de ceaţă.

Mâine (miercuri):

Cerul va fi variabil, dar vor fi condiţii de ceaţă dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab. Maxima: 5°C, iar minima: –3 °C.

Poimâine (joi):

Cerul va fi mai mult noros, iar noaptea vor fi condiţii de precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab, până la moderat. Maxima: 6°C, iar minima: –1°C.

 

 

La munte

 

Azi (marţi):

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va mai prezenta unele intensificări în zona înaltă.

Mâine (miercuri):

Vremea se va menţine frumoasă. Cerul variabil, se va înnora treptat noaptea în Carpaţii Occidentali, unde pe arii restrânse va ninge slab.

Poimâine (joi):

Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare.

 

Drumeţii - Predeal – Clăbucet Plecare – Cabana Gârbova – Azuga

Se pleacă de la Cabana Clă­bu­cet Sosire de lângă Predeal şi se urcă cu telescaunul, până la Clă­bucet Plecare. Coborând spre sud, pe marcajul cu triunghi albastru, în numai 45 minute se ajunge la Cabana Gârbova. Poteca urmă­reşte culmea nordică a Clăbucetului Taurului, într-o alternanţă de porţiuni netede şi pante mai accentuate. Cabana este aşezată în şaua de sub Vârful Clăbucetului Taurului la 1.324 m. De aici urcuşul continuă spre Vârful Clăbucetul Taurului. Se coboară spre dreapta, apoi se urcă pe culmea sud-vestică a Clăbucetului Taurului. Până în Poiana Mare se mai parcurg cca 350 m, când panta se îndulceşte. Drumul urcă o mică porţiune şi apoi coboară spre Azuga.

 

×
Subiecte în articol: observator vantul