x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Nicolăescu garantează asistenţă medicală “în limita banilor pe care-i are”

Ministrul Nicolăescu garantează asistenţă medicală “în limita banilor pe care-i are”

de Magda Marincovici    |    20 Dec 2013   •   11:12
Ministrul Nicolăescu garantează asistenţă medicală “în limita banilor pe care-i are”

Între 24.12.2013 şi 06.01.2014, asistenţa medicală primară în mediul rural e asigurată conform graficelor de gărzi aprobate în 34 de judeţe. În judeţele Brăila, Covasna, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vrancea, în mediul rural nu sunt organizate centre de permanenţă, iar în judeţele Prahova şi Ilfov nu sunt centre de permanenţă nici în urban nici în rural. Sunt concluzii reieşite în urma controlului efectuat între 10-15 decembrie pentru evaluarea capacităţii sistemului sanitar de a asigura asistenţă medicală în perioada Sărbătorilor Crăciunului, anunţate de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

“Pentru situaţiile în care sunt depăşite competenţele centrelor de permanenţă sau unde acestea nu sunt organizate, să se realizeze grafice de lucru pentru funcţionarea normală a dispeceratelor de urgenţă şi, bineînţeles, asigurarea echipelor necesare de ambulanţă şi SMURD", a precizat ministrul, făcând apel în acest sens la autorităţile locale. De asemenea, ministrul Nicolăescu a cerut Colegiului Medicilor să găsească o soluţie pentru o realitate incredibilă: pe Valea Prahovei nu există nicio farmacie care să asigure livrare non stop de medicamente. Controlul a scos la iveală deficienţe privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale prin liniile de gardă la spitalele de urgenţă din Buzău şi Constanţa şi la Spitalul "Prof. Dr. Dan Theodorescu" şi Spitalul "N. Malaxa" din Capitală; lipsa unor medicamente sau stocuri insuficiente, direcţia farmaceutică din MS, furnizorii şi beneficiarii, având misiunea de acoperi acest gol.

În perioada Sărbătorilor Crăciunului, la MS va funcţiona centrul operativ, unde pot fi înregistrate toate sesizările din teritoriu, iar permanenţa pentru intervenţii în caz de ncesitate va fi asigurată de secretarii de stat Raed Arafat şi Adrian Pană. "Le garantez pacienţilor că sistemul sanitar va face pentru ei tot ceea ce poate, cât poate sistemul în limita banilor pe care-i are” , a promis ministrul Nicolăescu. 
 

×