x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Transporturilor: Greva controlorilor de trafic aerian a fost anulată

Ministrul Transporturilor: Greva controlorilor de trafic aerian a fost anulată

31 Aug 2015   •   19:30
Ministrul Transporturilor: Greva controlorilor de trafic aerian a fost anulată

Greva controlorilor de trafic aerian a fost anulată, a anunţat, luni, ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

"Mâine (marţi, 1 septembrie - n. r.), greva nu va mai avea loc. E anunţat Eurocontrolul, nu mai e niciun fel de problemă", a spus şeful de la Transporturi.

Controlorii de zbor au anunţat, în urmă cu o săptămână, că intră în grevă generală marţi, 1 septembrie, începând cu ora 11,00, fiind nemulţumiţi de conducere şi de faptul că nu au contract colectiv de muncă.

Regia ROMATSA a depus, în data de 25 august, la Tribunalul Bucureşti, solicitare pentru constatarea nelegalităţii grevei angajaţilor, solicitare care, însă, a fost respinsă vineri de Tribunal. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Vineri, 28 septembrie, Ion-Aurel Stanciu şi-a dat demisia din funcţia de director general al ROMATSA, motiv pentru care ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a solicitat sindicatului şi conducerii regiei continuarea negocierilor, semnarea contractului colectiv de muncă şi renunţarea la grevă.

Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor. ROMATSA are statut de regie autonomă autofinanţată de importanţă naţională, deţine monopolul natural al serviciilor de trafic aerian şi nu primeşte de la bugetul statului sume pentru realizarea obiectului de activitate sau pentru realizarea programului de investiţii şi dezvoltare.

Agerpres

×
Subiecte în articol: greva romatsa