x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mitrea: "Oprea a deranjat anumite grupuri de interese"

Mitrea: "Oprea a deranjat anumite grupuri de interese"

de Veronica Micu    |    12 Ian 2009   •   00:00
Mitrea: "Oprea a deranjat anumite grupuri de interese"

Senatorul PSD Miron Mitrea afirmă, pe blog, că ministrul de Interne Gabriel Oprea "a deranjat anumite grupuri de interese" din partid prin numirile de secretari de stat făcute. În plus, aceia care au pornit acest scandal au interese "foarte personale", dorind numirea "unor acoliţi de-ai lor".



"Ministrul de Interne Gabriel Oprea va fi sancţionat de conducerea PSD. Cine nu e foarte la curent cu ce se întâmplă în politica romanească de la alegerile din 30 noiembrie încoace şi citeşte acest titlu de ştire se va întreba imediat ce grozavie a făcut ministrul Oprea de a ajuns să fie pedepsit la nici o lună de la numirea sa în funcţie. A pactizat cu lumea interlopă, a încurajat abuzuri ale poliţiştilor asupra cetăţenilor? Nici vorbă. Ministrul Oprea şi-a permis să numească nişte secretari de stat şi nişte şefi de departamente în ministerul pe care îl conduce. Iar prin aceste numiri a deranjat anumite grupuri de interese din PSD", scrie Miron Mitrea pe blog. Conform lui Miron Mitrea, deşi i se reproşează lui Gabriel Oprea că atunci când i-a numit pe respectivii şefi, în special pe Virgil Ardelean, "de la doi şi-un sfert", n-a avut aprobarea lui Mircea Geoană, "nu Geoană este primul care a reacţionat violent la numirile de la MAI, ci alţii, mai mult sau mai puţin şefi în partid, care s-au grăbit să-l ameninţe pe Oprea cu decapitarea şi abia apoi să-l sune pe Geoană". "După ce respectivii au pornit gâlceava, a reacţionat şi şeful partidului. Aceasta arată foarte clar adevărata cauză a scandalului: nu încălcarea nu ştiu căror principii, ci interesul foarte personal al unora", consideră Mitrea.
Potrivit senatorului Mitrea, este foarte grav pentru PSD că s-a ajuns aici, el afirmând că s-a luptat ca partidul să ajungă la guvernare pentru a-şi putea îndeplini angajamentele asumate faţă de alegători . "Acum văd că guvernul pe care parlamentarii PSD l-au votat nici nu s-a apucat bine să lucreze, că unii din partid vor deja să-l dea jos. Vor să schimbe un ministru pus şi aprobat tot de noi, pentru că nu i-a numit în nu ştiu ce funcţii pe cei care le conveneau unor grupuri de interese din partid. Acest fel de a face politică, numai şi numai în interes personal, poate distruge PSD. Nu guvernarea eficientă, în folosul oamenilor, este obsesia unora din partid, ci numirea cu orice preţ, în funcţii cheie, a unor acoliţi de-ai lor. Dacă, în anul 2009, aşa înţelegem noi, în PSD, să facem politică, mai bine ne ducem care încotro vedem cu ochii", susţine Miron Mitrea.
El crede, însă, că a venit timpul să nu mai fie supuse interesele PSD unor interese personale sau de grup. "Eu, unul, am început să mă lupt pentru asta şi nu voi da înapoi", avertizează Mitrea.

×
Subiecte în articol: romania psd mitrea oprea