x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Munaf, judecat de americani

Munaf, judecat de americani

de Sînziana Stancu    |    24 Mar 2008   •   00:00

Curtea Supremă a Statelor Unite discută mâine  cazul lui Mohammad Munaf, irakianul cu cetăţenie americană şi română aflat în custodia forţelor americane din Irak, scrie Washington Post.

Curtea Supremă a Statelor Unite discută mâine  cazul lui Mohammad Munaf, irakianul cu cetăţenie americană şi română aflat în custodia forţelor americane din Irak, scrie Washington Post. Împreună cu Munaf va mai fi judecat şi un alt cetăţean american deţinut în Irak, Shawqi Ahmad. Jurnaliştii americani au comentat că o eventuală decizie în acest dosar poate avea implicaţii majore pentru americanii reţinuţi în zone de război din străinătate, iar deţinuţii au spus că au dreptul să îşi conteste detenţia în justiţia americană şi eventuala predare a lor către autorităţile irakiene.

 

 

 

ACUZAT. Munaf a fost transferat la Camp Cropper în urma “răpirii ciudate”, cum a calificat-o publicaţia americană, a trei ziarişti români, pe care îi însoţea la Bagdad, ajutându-i să realizeze interviuri cu mai multe autorităţi irakiene. El şi jurnaliştii au fost ţinuţi la subsolul unei case din afara Bagdadului, împreună cu alţi şapte ostatici două luni. După ce au fost eliberaţi, autorităţile române şi americane l-au acuzat că a pus la cale răpirea, iar procurorii americani afirmă că Munaf “a recunoscut şi în faţa unui tribunal irakian”, că a fost complice la răpire.

×
Subiecte în articol: observator