x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A venit iarna în România! Ninge pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului

A venit iarna în România! Ninge pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului

de Redacția Jurnalul    |    15 Sep 2024   •   20:29
A venit iarna în România! Ninge pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului
Sursa foto: Salvamont Gorj

Temperatura scăzută a transformat precipitațiile în lapoviță și ninsoare care s-a depus pe partea carosabilă pe DN 76C, Tranalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, unde circulația este îngreunată.

„Atenție! Circulație îngreunată pe DN 67C, Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului. Temperatura scăzută a transformat precipitațiile în lapoviță și ninsoare care s-a depus pe partea carosabilă”, transmite DRDP Craiova.

SDN Târgu-Jiu are a echipat un utilaj cu echipamentele pentru intervenții pe timp de iarnă și va face revizii și intervenții de câte ori este nevoie.

„Nu vă deplasați pe sectoarele de drum acoperite de zăpadă/gheață dacă nu aveți autoturismele echipate corespunzător pentru iarnă”, recomandă drumarii.

Avertizare Salvamont Gorj!

Pe Transalpina, la peste 1900 m altitudine , în sectorul Dengherul -Cărbunele, stratul de zăpadă căzut se apropie de media de 5 cm iar vizibilitatea este redusa din cauza ceței. Conducătorii auto care vor sa traverseze Transalpina peste masivul Parang sunt sfătuiți sa renunțe, să caute o cale rutiera alternativa sau sa fie pregătiți pentru drum în condiții de iarna. Temperaturile sunt scăzute și se vor forma sectoare de polei, zăpadă înghețată și gheață.

În urma cu puțin timp un grup de turisti străini aflați pe creasta și anunțând ca au probleme de orientare datorita ceței, au primit indicațiile necesare pentru a reveni la traseul marcat și de aici fiind recuperați la coborare.

Salvamontiștii vor rămâne în zona , cu o ambulanta de intervenție Salvamont, pe partea sudica a masivului, catre Gorj, și vor ajuta toate persoanele care vor avea probleme . În zona sunt deja 2 mașini care nu mai pot continua drumul și salvamontiștii vor analiza cu conducătorii auto dacă pot sa se întoarcă sau le vor lăsa acolo peste noapte .

Salvamontiștii au transmis informaţiile necesare și către Politie pentru a fi organizate filtre de informare a conducătorilor auto.

Distribuirea rapida a acestei informații poate salva vieți, fiți salvatorii din umbră alături de Salvamont România!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×