x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O mafie locală s-a plantat în parcuri

O mafie locală s-a plantat în parcuri

de Gabi Golea    |    21 Mar 2008   •   00:00
O mafie locală s-a plantat în parcuri

ALBA-IULIA ● Primarului Mircea Hava i se "fâlfâie"
Deşi presa centrală a prezentat mai multe anchete referitoare la modul în care baronii locali ai PD-L Alba, în frunte cu preşedintele organizaţiei, primarul Mircea Hava, înţeleg să folosească avutul public, se pare că nimeni din cei abilitaţi nu pare să fie îngrijorat de aceste dezvăluiri.



ALBA-IULIA ● Primarului Mircea Hava i se "fâlfâie"
Deşi presa centrală a prezentat mai multe anchete referitoare la modul în care baronii locali ai PD-L Alba, în frunte cu preşedintele organizaţiei, primarul Mircea Hava, înţeleg să folosească avutul public, se pare că nimeni din cei abilitaţi nu pare să fie îngrijorat de aceste dezvăluiri.


Mircea Hava, primarul municipiului Alba-Iulia, aflat la al treilea mandat, este şi vicepreşedinte la nivel naţional al PD-L. În 2004, "primarul dumneavoastră", cum se autointitulează Mircea Hava în presa locală, a câştigat detaşat Primăria, trăgând după el şi lista de consilieri ai Partidului Democrat. Locomotiva Hava şi-a creat astfel şi majoritate în Consiliul local Alba-Iulia, unde îşi promovează proiectele fără probleme.


Singurul "bărbat" din CLM Alba-Iulia este de fapt o femeie, consiliera PSD Doina Harda, care de altfel a avut curajul să se opună primarului. Apropierea alegerilor locale i-a pus în gardă şi pe consilierii locali ai PNL, care au fost atenţionaţi de preşedintele organizaţiei judeţene, Teodor Atanasiu, că, în cazul în care se vor lăsa angrenaţi în planurile suspecte ale lui Hava, vor avea de suportat sancţiuni pe linie de partid. Deşi vorbesc cu teamă despre Mircea Hava, mulţi albaiulieni spun că acesta s-a transformat într-un tip plin de sine şi arogant. Comportamentul lui Hava este dat în vileag chiar de stenogramele Consiliului Local Alba-Iulia, publicate pe site-ul instituţiei, unde, la un moment dat, într-o dispută cu Doina Harda, "primarul dumneavoastră" foloseşte expresia "mi se fâlfâie".


AMENINŢĂRI. Ultimul incident care l-a enervat pe Hava a fost legat de şedinţa Consiliului Local al municipiului Alba-Iulia de la 24.01.2008, când a fost aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea unor documentaţii de urbanism referitoare la "îmbunătăţirea calităţii mediului prin reabilitarea şi înfiinţarea unor spaţii verzi în municipiul Alba-Iulia". Conform raportului de specialitate, întocmit de Serviciul urbanism şi disciplină în construcţii, proiectul pentru reabilitarea a 7,63 ha spaţii a fost întocmit de firma SC Luxor Ltd. Asociat al acestei firme este ing. Vasile Todea, fost consilier local PD, în prezent director al Agenţiei de mediu Alba şi un apropiat a lui Mircea Hava. El este şi şeful de proiect al firmei SC Luxor Ltd. Consilierii locali ai PNL şi PSD au sărit ca arşi, motivând incompatibilitatea şefului de proiect cu cea de director la Agenţia de mediu Alba a domnului Vasile Todea, mai ales că 90% din finanţarea penru mărirea suprafeţelor verzi va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării Durabile, iar 10% din bugetul local. Firma prietenului Todea este abonată de ani buni la banii publici ai Primăriei din Alba-Iulia, iar contractele sunt generoase.


Anchetă

DNA – Serviciul teritorial Alba a intrat pe firul unor afaceri derulate de actuala administraţie, condusă de vicepreşedintele PD-L Mircea Hava. În vizorul anchetatorilor sunt, potrivit surselor noastre, realizarea fântânii arteziene din parcul central, asocierea dintre municipalitate şi firma care a realizat mall-ul, dar şi reconfigurarea platoului din faţa tribunalului. Rând pe rând, consilierii locali au fost chemaţi la DNA Alba pentru a da declaraţii. Poate că de "afacerea parcurilor" care miroase de la o poştă vor fi interesaţi şi cei abilitaţi. Ministerul Dezvoltării Durabile va declanşa un control la APM Alba, pentru a verifica acuzaţiile ce i se aduc lui Todea.

×
Subiecte în articol: observator mircea hava alba iulia