x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oltchim reia producţia în cel mult 30 de zile. Angajaţii combinatului au primit avansul pe luna august

Oltchim reia producţia în cel mult 30 de zile. Angajaţii combinatului au primit avansul pe luna august

12 Oct 2012   •   14:13
Oltchim reia producţia în cel mult 30 de zile. Angajaţii combinatului au primit avansul pe luna august

Salariaţii de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea şi-au primit astăzi salariile şi tichetele de masă pe luna august, potrivit liderului sindical Corneliu Cernev.

"E o veste bună pentru salariaţii noştrii că în sfârşit azi dimineaţă pe card au intrat avansurile pe luna august. Sperăm că până pe 17 octombrie să intre şi lichidarea pe luna august. Tot azi au primit şi tichetele de masă aferente lunii august însă nu ştim nimic despre retribuţia de pe luna septembrie", a precizat Corneliu Cernev, potrivit Agerpres.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat, luni, că speră ca Oltchim să-şi reia activitatea în cel mult 30 de zile şi că salariile restante ale angajaţilor combinatului vor fi plătite parţial pe măsură ce compania va recupera sume de la debitori.

Oltchim a sistat activitatea la sfârşitul lunii august în urma datoriilor pe care combinatul chimic vâlcean le avea la mai mulţi creditori. Electronica Furnizare, unul dintre principalii creditori ai Oltchim, a sistat alimentarea cu curent electric a societăţii.

Începând cu 10 septembrie salariaţii Oltchim au început o serie de proteste în urma cărora fostul director al combinatului şi întreaga echipă managerială şi-au dat demisia.

Oltchim a trecut şi printr-un proces de privatizare care a eşuat după ce câştigătorul licitaţiei din 22 septembrie omul de televiziune Dan Diaconescu nu a putut oferi suma pe care o licitase de 45 milioane de euro.

La Oltchim a fost numit director Mihai Bălan iar Guvernul caută soluţii împreună cu noua conducere a combinatului pentru repornirea celui mai mare agent economic din judeţul Vâlcea.

×