x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pământul din judeţul Ilfov, "o imensă groapă de rahat"

Pământul din judeţul Ilfov, "o imensă groapă de rahat"

21 Mai 2009   •   00:00

Lucrez la un material despre apa potabilă din Bucureşti şi din Ilfov. Un geolog, pe care l-am consultat astăzi, mi-a spus că pământul din judeţul Ilfov e "o imensă groapă de rahat", scrie Anca Grădinariu pe blogul său.



Anca Grădinaru, documentează şi filmează zilele acestea o anchetă despre calitatea apei potabile din Bucureşti şi Ilfov.

Lucrez la un material despre apa potabilă din Bucureşti şi din Ilfov. Un geolog, pe care l-am consultat astăzi, mi-a spus că pămânstul din judeţul Ilfov e "o imensă groapă de rahat". Zeci sau sute de mii de fose, legale sau ilegale, pământ infestat de îngrăşăminte, poluări istorice, deversări necontrolate, toate afectează pânza freatică din care se alimentează toată lumea. Autorităţile ne spun însă că apa e bună de băut.

E foarte greu de stabilit cine are dreptate şi mi-e teamă că adevărul nu va fi stabilit de câteva analize pe care le-am comandat, ci de neconcordanţele evidente între spusele oamenilor.

Pentru niciunul dintre reportajele de la "Reporter special" nu am fost obligată să scriu atâtea adrese oficiale ca acum, să dau atâtea telefoane (sute într-o săptămână), să cer atâtea confirmări, să insist atâta. Pe cuvântul meu.

Medici responsabili de sănătatea publică înspăimântaţi, directori revoltaţi că le cerem date despre controale, inspectori agresivi în limbaj sau care dau în bâlbâială, societăţi care ne spun că datele despre vânzările de apă nu sunt publice. Incredibil!


Anca Grădinaru vă invită  în următoarea săptămână, pe blogul său - Blog de reporter, să povestiţi despre apa pe care o plătiţi şi nu o beţi.

×
Subiecte în articol: observator