x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Partidul Civic Maghiar s-a retras din cursa pentru alegerile parlamentare!

Partidul Civic Maghiar s-a retras din cursa pentru alegerile parlamentare!

de Istvan Deak    |    29 Oct 2012   •   14:14
Partidul Civic Maghiar s-a retras din cursa pentru alegerile parlamentare!

Noul preşedinte al Partidului Civic Maghiar din România (PCM), Biro Zsolt, a anunţat luni presa ungară că formaţiunea sa nu va lansa candidaţi pentru funcţiile de senatori şi deputaţi la alegerile parlamentare din decembrie. Practic, PCM se retrage din cursa pentru alegerile parlamentare programate pentru începutul lunii decembrie.

Biro a subliniat că electoratul maghiar va fi informat dacă vor exista candidaţi independenţi care vor fi sprijiniţi de partid. "În acest moment, considerăm că nu vor porni foarte mulţi candidaţi independenţi. Vom analiza fiecare astfel de candidat în parte, vom urmări pe cine reprezintă ei şi dacă ideologia noastră va fi comună, atunci îl vom susţine. În acele colegii unde nu vom susţine nici un candidat, facem apel la electoratul nostru să voteze pentru un candidat maghiar. Alegătorii cunosc cel mai bine ce oameni candidează în colegiile lor şi au înţelepciunea să decidă pentru cine sa voteze”, a declarat Biro, citat de cotidianul ungar Nepszava.

Decizia PCM a fost taxată dur de cotidianul ungar Nepszabadsag: "Unul dintre partidele de buzunar ale Fidesz-ului (partidul la putere în Ungaria – n.r) părăseşte competiţia din Ardeal”. "Retragerea PCM înseamnă că lupta pentru voturile alegătorilor maghiari se va da între UDMR şi PPMT. Cu puţin timp în urmă s-a vorbit despre o fuziune între PCM şi PPMT, însă acest lucru nu a avut loc în ciuda plecării lui Szasz Jeno din fruntea PCM.  Conducerea partidului a subliniat săptămâna trecută că participarea la alegerile parlamentare a trei partide ale minorităţii maghiare poate duce la periclitarea prezenţei maghiarilor în Parlamentul României. În acest context, PCM a optat pentru sprijinirea unor candidaţi independenţi”, consideră jurnaliştii de la Nepszabadsag.

×