x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PREGĂTIRI. - Bulgaria le deschide americanilor spaţiul aerian

PREGĂTIRI. - Bulgaria le deschide americanilor spaţiul aerian

de Sînziana Stancu    |    21 Mar 2008   •   00:00

Guvernul bulgar a autorizat, ieri, şederea şi trecerea pe teritoiul său a avioanelor şi militarilor americani care vor fi însărcinaţi cu aplicarea măsurilor de securitate la summit-ul NATO de la Bucureşti, din 2-4 aprilie, a anunţat serviciul de presă al guvernului de la Sofia, citat de AFP.

Guvernul bulgar a autorizat, ieri, şederea şi trecerea pe teritoiul său a avioanelor şi militarilor americani care vor fi însărcinaţi cu aplicarea măsurilor de securitate la summit-ul NATO de la Bucureşti, din 2-4 aprilie, a anunţat serviciul de presă al guvernului de la Sofia, citat de AFP. Cel puţin 18 avioane militare cu armament şi un număr de maximum 500 de militari americani au fost autorizate în mod special să survoleze Bulgaria, începând de astăzi şi până în data de 22 aprilie, să se aprovizioneze cu carburant şi să primească sprijin logistic, potrivit deciziei guvernului bulgar.

 

După reuniunea Alianţei de la Bucureşti, militarii americani vor participa la exerciţii comune în Bulgaria, în vederea ameliorării  interoperabilităţii în cadrul NATO, a mai precizat guvernul bulgar.

×
Subiecte în articol: observator