x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele CJ Mehedinţi, şeful poliţiei din judeţ şi liderul PSD Orşova, reţinuţi pentru 24 de ore

Preşedintele CJ Mehedinţi, şeful poliţiei din judeţ şi liderul PSD Orşova, reţinuţi pentru 24 de ore

03 Apr 2014   •   08:44
Preşedintele CJ Mehedinţi, şeful poliţiei din judeţ şi liderul PSD Orşova, reţinuţi pentru 24 de ore
UPDATE 12:47 - Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus punerea la dispoziţie a inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, Ştefan Ponea.

"Ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale faţă de inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, comisar-şef de poliţie Ştefan Constantin Ponea, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus punerea la dispoziţie a ofiţerului, conform prevederilor legale privind statutul poliţistului", a anunţat MAI într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, prin dispoziţie a şefului Poliţiei Române, îndeplinirea atribuţiilor funcţiei de inspector şef au fost preluate de către comisar-şef de poliţie Opriţa Romulus.

-------------------------------------

UPDATE 12:21
- Şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, dorea ca soţia lui, Elisabeta Ponea, să ocupe o funcţie de conducere la Secţia judiciară a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar o promisiune în acest sens i-ar fi fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, conform unor surse judiciare citate de Agerpres.

Şeful CJ Mehedinţi, cel al IPJ Mehedinţi şi preşedintele PSD Orşova, Constantin Popescu, au fost reţinuţi joi de procurorii DNA, ei urmând a fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Curtea de Apel Bucureşti.

Ponea dorea ca soţia lui, care la momentul faptelor cercetate de DNA era procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, să ajungă şef la Secţia judiciară sau în altă funcţie de conducere la Parchetul General.

"În perioada martie-iunie 2013, inculpatul Duicu a afirmat faţă de inculpatul Ponea faptul că are influenţă asupra mai multor funcţionari publici (membri ai Guvernului, funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe de o parte, şi consilierii locali din cadrul Consiliului local al municipiului Orşova, pe de altă parte)", precizează DNA.

Procurorii susţin că Adrian Duicu i-a promis lui Ştefan Ponea că îşi va folosi această influenţă - în cazul membrilor Guvernului, funcţionari publici din conducerea MAI, şeful IGPR - ca să îl menţină temporar pe acesta în funcţia de şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească într-o funcţie de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, respectiv director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, precum şi să numească o persoană din familia acestuia, respectiv pe soţia sa, într-o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Public.

-------------------------------------------------------

După o noapte de audieri la sediul DNA, şeful Consiliului Judeţean, Adrian Duicu, şi şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de trafic de influenţă şi abuz în serviciu. În acelaşi dosar a fost reţinut şi preşedintele filialei PSD Orşova, Constantin Popescu, în timp ce directoarea Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă, este cercetată penal.

Potrivit procurorilor, Ştefan Ponea şi Adrian Duicu s-ar fi folosit de influenţa conferită de funcţiile deţinute pentru a determina mai mulţi funcţionari din cadrul unor instituţii de interes public din Mehedinţi să îndeplinească acte de serviciu în favoarea intereselor personale ale celor doi sau ale apropiaţilor.

Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2012-2013 şi în cursul lunii ianuarie a acestui an.

"Nu sunt vinovat cu nimic", a declarat Duicu în faţa jurnaliştilor prezenţi la sediul central al DNA, acolo unde a fost adus cu mascaţii, după ce a fost ridicat din locuinţa părinţilor săi din comuna Topleţ, judeţul Caraş-Severin, de unde anchetatorii au plecat şi cu doi saci cu documente.

×
Subiecte în articol: retinere dna trafic de influenta