x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prins în flagrant când dădea mită 20.000 dolari! Ucrainean, reținut pentru trafic de influență

Prins în flagrant când dădea mită 20.000 dolari! Ucrainean, reținut pentru trafic de influență

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2024   •   12:20
Prins în flagrant când dădea mită 20.000 dolari! Ucrainean, reținut pentru trafic de influență

Un cetățean ucrainean a fost reținut pentru 24 de ore pentru trafic de influență, anunță sâmbătă procurorii DNA. Aceata ar fi fost prins în flagrant în timp ce oferea unei persoane 20.000 de dolari, pentru ca aceasta să intervină pe lângă vameși.

Procurorii DNA Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unui cetățean ucrainean, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, în formă continuată.

Conform unui comunicat al DNA, în cursul lunii mai 2024, inculpatul ar fi promis, în mai multe rânduri, unei persoane suma totală de 90.000 de dolari pentru ca aceasta să-și exercite influența pe care ar fi pretins că o are asupra funcționarilor cu atribuții de control din cadrul a două birouri vamale din județul Constanța, și că-i va determina pe aceștia să permită intrarea pe teritoriul României a patru containere ce conțineau încălțăminte contrafăcută. Inculpatul ar fi promis să remită pentru trei dintre containere suma de 20.000 dolari/container, iar pentru cel de-al patrulea suma de 30.000 de dolari.

Vineri, inculpatul i-ar fi remis persoanei respective suma de 20.000 de dolari, în legătură îndeplinirea formalităților vamale doar pentru unul dintre containere, ocazie cu care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Sâmbătă, inculpatul va fi prezentat magistraților din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: flagrant mita ucrainean