x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prinţul Charles şi-a petrecut noaptea într-un conac din Covasna

Prinţul Charles şi-a petrecut noaptea într-un conac din Covasna

23 Mai 2009   •   00:00
Prinţul Charles şi-a petrecut noaptea într-un conac din Covasna

Prinţul Charles al Marii Britanii şi-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă la conacul din Micloşoara, judeţul Covasna, unde a fost invitat de groful Kalnoky, scrie Mediafax.

Primarul oraşului Baraolt, Nagy Istvan, a declarat, astăzi, că vineri seară a primit o invitaţie de la groful Kalnoky de a participa la un dineu, la care era prezent şi Prinţul Charles.

Potrivit primarului, Prinţul Charles a discutat cu el despre posibilităţile de dezvoltare a zonei. Edilul a declarat că i-a prezentat Prinţului Charles situaţia din zonă şi posibilităţile de dezvoltare de după integrarea României în UE.

Primarul a spus că este pentru a doua oară când se întâlneşte cu Prinţul Charles.

Prinţul Charles s-a aflat de mai multe ori în România, fiind preocupat de conservarea monumentelor istorice, în special a celor din Transilvania.

El s-a implicat in ultimii ani în programul de reabilitare a mai multor sate săseşti, întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, dintre care, o parte, figurează în patrimoniul UNESCO.

Conacul în care şi-a petrecut noaptea prinţul Charles a fost construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi a fost renovat de descendenţii familiei Kalnoky.

Prinţul Charles a mai vizitat inclusiv acest conac, tot la invitaţia grofului Kalnoky Tibor. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator prinţul charles printul charles