x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Proteste în Capitală și în țară. Sindicaliștii din Sănătate, Poliție și CFR au ieșit în stradă

VIDEO: Proteste în Capitală și în țară. Sindicaliștii din Sănătate, Poliție și CFR au ieșit în stradă

de Alice Petrescu    |    17 Feb 2021   •   12:26
VIDEO: Proteste în Capitală și în țară. Sindicaliștii din Sănătate, Poliție și CFR au ieșit în stradă
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Zeci de sindicaliști din Ministerul de Interne, ceferişti şi angajaţi din sistemul sanitar pichetează astăzi sediul Guvernului şi sediile partidelor de coaliţie, nemulțumiți de măsurile de austeritate anunțate de Guvern. 

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor, Sindicatul Europol şi toate sindicatele PUBLISIND spun că ”vor continua să ceară guvernării USR-PNL să stopeze campania anti-bugetari și  să înceteze asaltul generalizat, dat împotriva sistemului public”.

Sindicaliştii din MAI protestează în faţa Guvernului

”Este a 6-a oară când ieşim în stradă în acest an ca urmare a bătăii de joc în formă continuată a guvernanţilor la adresa poliţiştilor şi rezerviştilor militari. Vom fi în stradă în fiecare săptămână până când acest guvern ticălos va înţelege că redresarea economiei nu se face prin furtul banilor din buzunarul oamenilor”, a transmis Sindicatul Europol pe pagina de Facebook.

De asemenea, proteste ale sindicaliştilor din MAI sunt anunțate şi în faţa prefecturilor Iaşi, Cluj şi Caras-Severin.

”Continuăm lupta sindicală cu Guvernul Cîţu şi ne opunem tăierilor de salarii şi drepturi”, au mai anunţat sindicaliştii.

Ies în stradă și ceferiștii

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi Federaţia Naţională a Sindicatelor din Transporturi ELCATEL, organizaţii sindicale reprezentative din industria feroviară, ce reprezintă peste 30.000 de angajaţi, au anunțat că vor picheta și ei,  simultan, în intervalul 12.30 – 13.30, sediul Guvernului şi sediile Prefecturilor din Craiova, Timişoara, Cluj-NApoca, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

”S-a ajuns la această decizie deoarece nimic nu s-a schimbat în ultimii ani, iar situaţia din industria feroviară este cu mult mai gravă decât vor să comunice public guvernanţii”, spun sindicatele.

Federaţia Solidaritatea Sanitară protestează  la sediul PNL şi în Piaţa Victoriei

Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” a anunțat, că organizează în Capitală “protestul împotriva meschinăriei şi ingratitudinii guvernanţilor”. Vor avea loc două manifestații la sediul PNL (în intervalul orar 12:30-14:00) şi în Piaţa Victoriei (în intervalul orar 14:30-16:00).

”Protestul împotriva meschinăriei şi ingratitudinii guvernanţilor este o acţiune în stradă, desfăşurată cu numărul maxim de participanţi permis de lege, pentru apărarea intereselor angajaţilor şi pacienţilor prin alocarea unui buget adecvat sănătăţii şi pentru respectarea drepturilor legale şi morale ale lucrătorilor din sănătate”, au afirmat sindicaliştii din Sănătate.

Revendicările Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară” conţin solicitările de introducere a unor măsuri de protecţie a lucrătorilor din sănătate, în condițiile în care până acum au murit 94 de cadre medicale.

Alături de acordarea altor drepturi legale, revendicările vizează şi introducerea unor forme de recunoaştere a eforturilor şi sacrificiilor lucrătorilor din sănătate. Totodată, Protestul împotriva meschinăriei şi ingratitudinii are în vedere blocarea intenţiei Guvernului de a elimina, respectiv diminua, o serie de drepturi salariale ale lucrătorilor din sănătate.

La rândul lor, reprezentanţii Cartel Alfa – confederaţie cu sindicate din mai multe domenii – anunţă că vor participa la protestul de la 12.30 din PIaţa Victoriei, dar înainte se va picheta sediul USR-PLUS.

”Mai întâi, trecem pe la sediul USR-PLUS (ora 10.00), pentru a le transmite că guvernarea este pentru CETĂŢENI! România e un stat SOCIAL, nu un stat MINIMAL! NU AUSTERITĂŢII”, spun sindicaliştii.

×