x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Râul Motru a inundat zeci de hectare

Râul Motru a inundat zeci de hectare

27 Feb 2013   •   14:23
Râul Motru a inundat zeci de hectare
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images
Zeci de hectare de teren au fost afectate de inundaţii în judeţul Gorj după ce râul Motru a ieşit din matcă în zona localităţii Samarineşti, a informat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Avramescu.
Conform autorităţilor, au fost afectate 30 de hectare cultivate cu grâu, în total 50 de hectare de teren aflându-se sub apă.

"Comisia mixtă, constituită din ordinul prefectului şi formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Gorj, Consiliului Judeţean Gorj, Serviciului de Gospodărire a Apelor şi ai ISU Gorj, a constatat faptul că a fost inundată o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare de teren agricol, dintre acestea 40 de hectare au fost inundate prin revărsarea râului Motru şi 10 hectare din băltiri. Din cele 50 de hectare, 30 sunt culturi de toamnă. În momentul în care comisia şi-a încetat activitatea la faţa locului, apa provenită din revărsarea râului Motru este în retragere, comisia lăsând ca sarcină comitetului local monitorizarea permanentă a situaţiei şi anunţarea de urgenţă în cazul reapariţiei problemelor", a declarat Mihai Avramescu.

×
Subiecte în articol: inundatii motru