x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Referendumul din Capitală, sabotat de consilierii PDL.

Referendumul din Capitală, sabotat de consilierii PDL.

de Iulia Barbu    |    17 Mai 2011   •   14:10

Sedinta de indata a CGMB, de astazi, in care trebuia sa se discute problema referendumului local nu a putut avea loc din lipsa de cvorum. La sedinta au fost prezenti doar 21 de consilieri din 55, minimul necesar pentru intrunirea cvorumului fiind 28. In lipsa consilierilor PDL, primarul general Sorin Oprescu a convocat o noua sedinta pentru luni, "din respect pentru acest oras". "O sa convoc sedinta pana cand consilierii o sa-si revina si o sa fie prezenti la sedinta pentru a intra in normal", a declarat Sorin Oprescu.

Edilul anunta joi ca a avansat trei intrebari, pe care le-a propus discutiei, respectiv: "Sunteti de acord cu desfiintarea Consiliilor Locale de Sector?", "Sunteti de acord ca primarii sectoarelor sa fie alesi de CGMB, in locul cetatenilor Capitalei?" si "Sunteti de acord cu alegerea consilierilor generali prin vot uninominal, dupa modelul alegerii parlamentarilor?". Varianta a fost discutata cu edilii de sector - Andrei Chiliman (PNL), Cristian Popescu-Piedone (PC) si Marian Vanghelie (PSD). In urma intalnirilor s-a convenit, in principiu, ca varianta de lucru, reducerea numarului de intrebari pe buletinele de vot de la referendumul local de la sapte la patru si data de 26 iunie pentru organizarea acestuia.

Sorin Oprescu a precizat ca in cazul in care consilierii generali nu se mobilizeaza sa vina la serviciu si sa voteze ca sa existe un numar cat mai mic de intrebari pe buletinele de vot, iar acestea sa fie cat mai clare, atunci va trebui pusa in aplicare hotararea existenta, respectiv Hotararea CGMB din 13 aprilie care stabileste data referendumului local in 19 iunie, cu sapte intrebari.




×
Subiecte în articol: referendum bucuresti cgmb