x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regele Mihai a fost externat! Starea generală e stabilă, dar tratamentul e de lungă durată

Regele Mihai a fost externat! Starea generală e stabilă, dar tratamentul e de lungă durată

15 Mar 2016   •   20:00
Regele Mihai a fost externat! Starea generală e stabilă, dar tratamentul e de lungă durată
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Regele Mihai a fost externat marţi, starea generală fiind stabilă, dar tratamentul şi procesul de recuperare va fi de lungă durată şi vor necesita o atentă supraveghere, informează Biroul de presă al fostului suveran.

"Medicii au încuviinţat ca Majestatea Sa Regele Mihai I să fie externat astăzi din clinica medicală de la Lausanne, după o internare de 17 zile. Regele a ajuns la reşedinţa privată, unde va continua să fie sub observaţia echipei de medici de la clinică, alături de medicii de familie. Starea generală a Regelui este stabilă. Având însă în vedere gravitatea diagnosticului, tratamentul şi procesul de recuperare vor fi de lungă durată şi vor necesita o atentă supraveghere", se precizează în document.

Potrivit sursei citate, "pentru zilele următoare, Principesa Elena va continua să fie alături de Regele Mihai I şi Regina Ana, părinţii săi", iar "o echipă de angajaţi ai Casei Majestăţii Sale Regelui, detaşaţi în Elveţia, sunt alături de Majestăţile Lor la reşedinţa privată."

Totodată, "Custodele Coroanei este în contact permanent cu Majestăţile Lor şi cu echipa de medici. Alteţa Sa Regală îşi va continua angajamentele publice în ţară, urmând să se întoarcă în Elveţia curând, pentru a revedea pe Majestăţile Lor".

Casa Regală anunţa, în urmă cu două săptămâni, că Regele Mihai se află internat într-o clinică din Lausanne şi este într-o stare accentuată de slăbiciune fizică, primind tratament permanent.

Potrivit Biroului de presă al Regelui Mihai I, diagnosticele puse de echipa medicală sunt carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: regele mihai externare