x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regizorul Cristi Puiu acuză autoritățile că induc frica în populație: De ce oamenii care au obiecţii sunt executați public?

Regizorul Cristi Puiu acuză autoritățile că induc frica în populație: De ce oamenii care au obiecţii sunt executați public?

16 Aug 2021   •   09:46
Regizorul Cristi Puiu acuză autoritățile că induc frica în populație: De ce oamenii care au obiecţii sunt executați public?
Sursa foto: Crist Puiu/antena3

Cunoscutul regizor Cristi Puu s-a declarat încă de la începutul pandemiei de COVID-19 împotriva restricțiilor impuse de autorități. El a considerat mereu că aceste măsuri sanitare încalcă drepturile și libertățile cetățenilor, asociindu-le cu un sistem totalitar.

„Cine plătește pentru oalele sparte. Cine plătește pentru oamenii care au murit aşa, ca din întâmplare? Este aberant să spui că te vaccinezi doar ca sa pleci în Grecia.

Cred că o să vină vremuri foarte grele şi participam cu toții la asta. Frica pe care au injectat-o autorităţile, cu această pandemie, a găsit un teren propice în fiecare dintre noi.

Şi mie mi-a fost teamă. În mod evident îi creditez pe cei care se află la putere. Nu pui sub semnul întrebării deciziile sau în orice caz nu într-o situaţie de tipul asta, de o asemenea anvergură. Când am fost la Berlin am văzut cum se făcea aşa un gol în jurul chinezilor, sau oamenilor din orient.", a spus cineastul la antena3.

Cristi Puiu spune astfel că oamenii simt frică, nu sunt lăsați să aibă altă părere decât cea oficială și sunt chiar marginalizați.

"Este teribil cum funcționează frica! Mi se pară şi mai grav să nu îţi manifești solidaritatea, în special în situații de genul asta. În cel fel îl ajuți dacă injectezi asta. Iar medicii știu asta şi ar trebui să vorbească dar nu sunt primiți să vorbească. De ce se întâmplă asta?"

Totodată, el este de părere că purtarera măștii nu ajută la protecția împotriva infecției și este doar pentru confortul psihic. 

„Cred că atunci când o cetate este asediată, locuitorii trebuie să strângă rândurile şi să se bată cu inamicul. Dacă inamicul asta este virusul SARS-COV-2 atunci de ce fugim care încotro şi ne ascundem prin crăpături şi vizuine? Dacă ţara este asediată, dacă planeta este asediată de ce se alimentează frica? De ce oamenii care au obiecţii sunt executați public? De ce", se întreabă regizorul.

×
Subiecte în articol: Cristi Puiu