x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reguli noi la examenul auto, de azi

Reguli noi la examenul auto, de azi

de Dan Radu    |    05 Oct 2015   •   13:32
Reguli noi la examenul auto, de azi

Persoanele care au picat proba practică la examenul auto nu mai trebuie să repete proba teoretică pentru a obţine permisul de conducere, aşa cum cereau prevederile până acum. Regula intră în vigoare de astăzi, conform unui ordin al Ministerului de Interne.

Cursanţii care au trecut de proba teoretică pot da de mai multe ori proba practică în decursul unui an. Noul regulament le cere doar să vină cu dovada că după examenul picat au mai efectuat şase ore de pregătire practică şi să achite taxa de reexaminare. Programarea pentru un nou examen practic se va face în minimum 15 zile de la declararea „respins” la examenul precedent şi în maximum un an. În cazul în care candidaţii nu reuşesc să treacă de proba practică în decursul unui an, aceştia vor trebui să înceapă un nou curs de pregătire şi să dea din nou proba teoretică. Cei care doresc un permis de conducere pentru moped şi pot dovedi că au absolvit cursuri de legislaţie rutieră pe drumurile publice înainte de data de 19 ianuarie 2013 se pot prezenta la examenul de probă practică fără să mai fie nevoiţi să facă dovada absolvirii unei şcoli de şoferi.

Regula se aplică doar pentru persoanele care au trecut de proba teoretică după data de 5 octombrie. Cei care au dat proba teoretică înainte de această dată şi o pică pe cea practică, vor repeta şi proba teoretică.

×
Subiecte în articol: examen auto proba teoretica