x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revendicatorul

Revendicatorul

12 Aug 2008   •   00:00
Revendicatorul

BANI ● Regizorul Sergiu Nicolaescu vrea gara din Tg. Jiu
Regizorul de film Sergiu Nicolaescu revendică în municipiul Târgu-Jiu două terenuri a căror suprafaţă se ridică la 10.200 de metri pătraţi. Un bulevard, o gară şi un restaurant din municipiul Tîrgu-Jiu sînt cîteva dintre bunurile despre care regizorul de film Sergiu Nicolaescu susţine că-i aparţin.BANI ● Regizorul Sergiu Nicolaescu vrea gara din Tg. Jiu
Regizorul de film Sergiu Nicolaescu revendică în municipiul Târgu-Jiu două terenuri a căror suprafaţă se ridică la 10.200 de metri pătraţi. Un bulevard, o gară şi un restaurant din municipiul Tîrgu-Jiu sînt cîteva dintre bunurile despre care regizorul de film Sergiu Nicolaescu susţine că-i aparţin.

De fapt, regizorul filmului Supravieţuitorul revendică terenurile pe care ulterior s-au construit acele imobile. El spune că suprafeţele respective sînt bunuri pe care le moşteneşte de la familia sa şi, drept urmare, acum vrea să-i intre în posesie sau să fie despăgubit pentru ele. Regizorul a înregistrat cererea de revendicare a suprafeţelor de teren încă din 2001 la Primăria Tîrgu-Jiu. În acest dosar, Sergiu Nicolaescu solicită două suprafeţe de teren, una de 9.000 mp şi alta de 1.200 mp, ele regăsindu-se pe Republicii, acolo unde acum se află bulevardul şi pe Strada Libertăţii, teren aflat sub restaurantul Bulevard.

DOSAR INCOMPLET. "Dosarul a fost înregistrat în anul 2001, însă este incomplet. Cere două suprafeţe de teren ş de 9.000 şi respectiv 1.200 de mp –, însă din actele de expropriere nu reiese această suprafaţă. A reuşit să facă dovada doar pentru o suprafaţă de teren de 600 mp şi, deşi i s-a cerut să completeze dosarul cu acte doveditoare, nu a mai depus nici un act. În aceste condiţii, dosarul apare la noi înregistrat ca fiind incomplet şi nu putem da curs solicitării", a declarat purtătorul de cuvînt al Primăriei Tîrgu-Jiu, Ramona Evulescu.

Nu doar aceste terenuri sînt revendicate de Sergiu Nicolaescu. Surse din cadrul Regionalei CFR Craiova susţin că regizorul a revendicat şi alte suprafeţe care aparţin companiei Căilor Ferate. În Gorj este vorba despre terenul pe care se află Gara Tîrgu-Jiu. Aceleaşi surse vorbesc despre o neînţelegere pe cale amiabilă a părţilor care, pentru soluţionare, au ajuns în instanţa de judecată. Oficial, cei de la CFR nu au dorit să facă nici un fel de comentariu asupra acestei situaţii şi nici să comunice suprafaţa exactă revendicată.

Sergiu Nicolaescu este orginiar din Gorj, fiind născut în municipiul Tîrgu-Jiu, dar, cînd el avea 5 ani, părinţii părăsesc oraşul şi se stabilesc la Timişoara.

×
Subiecte în articol: observator Sergiu Nicolaescu