x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Risc moderat de avalanșă la Bâlea Lac. Schiorii sunt sfătuiți să aibă echipament suplimentar de protecție

Risc moderat de avalanșă la Bâlea Lac. Schiorii sunt sfătuiți să aibă echipament suplimentar de protecție

16 Dec 2020   •   12:37
Risc moderat de avalanșă la Bâlea Lac. Schiorii sunt sfătuiți să aibă echipament suplimentar de protecție
Sursa foto: Hepta

Salvamont recomandă shiorilor și practicanților de snowboard să aibă echipament de protecție suplimentară, dacă aleg zona Bâlea Lac, unde se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din România, de peste un metru, și este risc moderat de producere a avalanșelor, potrivit unui comunicat de presă al Salvamont Sibiu.

La Bâlea Lac nu există zone amenajate pentru schi, iar în această iarnă au avut deja loc avalanșe.

„Termenul off-piste este folosit în mod obişnuit de schiori şi snowboarderi pentru a descrie terenul care se află în afara pârtiilor de schi amenajate. Dacă vă aventuraţi în afara limitelor unei staţiuni de schi in zona de off-piste, trebuie să luaţi în considerare riscurile unui teren abrupt, cu diferite condiţii de zăpadă, cu stânci, pietre, copaci etc. Pentru a ne aventura în zone de off-piste avem nevoie de experienţă, prudenţă, instincte bune şi o tehnică foarte bună de schi. Cunoaşterea zonelor în care se schiază e absolut necesară. Freeride-ul rămâne experienţa cea mai completă în materie de schi", a precizat purtătorul de cuvânt al Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Pentru o protecţie mai bună, schiorii şi snowboarderii care ajung la Bâlea Lac ar trebui să fie dotaţi cu un transceiver şi un rucsac cu airbag de avalanşă, o lopată de zăpadă şi o sondă.

×
Subiecte în articol: avalansa balea lac schi