x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România ar putea pierde un miliard de euro din fondurile europene

România ar putea pierde un miliard de euro din fondurile europene

22 Mai 2009   •   00:00

Ţara noastră ar putea pierde un miliard de euro din fonduri europene dacă actualul Guvern nu va renunţa la ordonanţa prin care a fost modificată Legea achiziţiilor publice, a spus, astăzi, Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Zalău.

'De circa trei săptămâni, Comisia Europeană a notificat Guvernul României că Ordonanţa 19, care modifică Legea achiziţiilor publice, încalcă legislaţia europeană. Dacă această ordonanţă nu va fi modificată se poate ajunge la declanşarea procedurii de infrigement, pe de o parte, iar pe de altă parte, toate contractele cu finanţare europeană încheiate conform prevederilor ordonanţei respective nu vor mai fi plătite de către Uniunea Europeană. Este vorba de contracte în valoare de peste un miliard de euro, iar România ar putea pierde aceşti bani. În acelaşi mod, Grecia a pierdut 500 de milioane de euro, pentru că nu a vrut să modifice legislaţia privind achiziţiile publice', a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat faptul că respectiva ordonanţă, care prevede mărirea pragurilor până la care se pot face atribuiri directe în cazul unei achiziţii publice, dar şi simplificarea procedurii de contestare a licitaţiilor, a fost dată doar pentru firmele clientelei politice a coaliţiei aflate la guvernare.

Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că liberalii vor declanşa campanii naţionale de strângere de semnături pentru susţinerea a două proiecte de lege, unul vizând relaxarea fiscală şi sprijinirea creării de noi locuri de muncă, iar cel de-a doilea privind pensiile, respectiv stabilirea valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator