x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

22 Mar 2008   •   00:00
Romania in 5 minute

Oficiali. Şefii delegaţiilor participante la summit-ul NATO de la Bucureşti vor avea la dispoziţie maşini blindate conduse de ofiţeri români ai SPP, automobilele fiind prezentate ieri presei. “În total sunt 467 de maşini Mercedes şi Ford, toate acestea urmând să facă parte din coloanele oficiale ale invitaţilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al SPP, Bogdan Onea.

Oficiali. Şefii delegaţiilor participante la summit-ul NATO de la Bucureşti vor avea la dispoziţie maşini blindate conduse de ofiţeri români ai SPP, automobilele fiind prezentate ieri presei. “În total sunt 467 de maşini Mercedes şi Ford, toate acestea urmând să facă parte din coloanele oficiale ale invitaţilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al SPP, Bogdan Onea.

 

 

 

Tragedie - 11:12

 

 

Brăila. Patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar una a fost rănită grav în urma unui accident produs ieri pe DJ 211, în judeţul Brăila. 

 

Grad. Teodor Meleşcanu l-a înaintat la gradul de sublocotenent post-mortem pe fruntaşul Sandu Ionuţ Cosmin, decedat în Afgannistan.

 

 

 

Ziua politiei - 11:17

 

 

Sarbatoare. Ziua Poliţiei Române va fi celebrată mâine în Parcul Herăstrău, unde vor fi amenajate standuri expoziţionale, în cadrul cărora vor fi prezentate cele mai noi dotări tehnice. Luptătorii SIAS alături de Serviciul Canin vor face demonstraţii pentru cetăţenii prezenţi la eveniment.

 

 

Prahova. Traficul rutier pe DN 1 a fost blocat ieri-dimineaţă aproape o oră pe sensul de mers spre Bucureşti din cauza unui accident de circulaţie în care a fost implicat şi un subinspector din cadrul poliţiei prahovene.

 

 

 

Meteo – Cald în sudul ţării

Vremea se va încălzi uşor în acest sfârşit de săptămână şi la începutul săptămânii viitoare, cu precădere în Muntenia şi în Dobrogea. În aceste regiuni soarele va fi generos, iar maximele termice vor atinge azi 18°C, iar mâine 20-21°C. În Transilvania, astăzi va ploua slab, iar mercurul termometrelor nu va depăşi 13°C. Bucureştenii se pot bucura de o vreme frumoasă şi caldă, cu un cer variabil. Mâine minima va fi de 6°C, iar maxima va atinge 20°C. (A.A.)

 

 

 

Dorohoi - Profesor de liceu bătut de elevi

Un profesor de la un liceu din Dorohoi a fost bătut chiar în timpul orelor de curs, după ce acesta a pălmuit un elev. “Vina mi-o recunosc şi, dacă mi se cere, îmi voi da demisia. În timp ce mă îndreptam spre alt corp de clădire, mai mulţi elevi au tăbărât pe mine şi m-au agresat”, a declarat profesorul.

 

 

 

Telefonie - Telekom ar putea prelua 8% din OTE

Deutsche Telekom a încheiat un acord pentru preluarea unei participaţii de 20% la OTE de la fondul de investiţii Marfin Investment Group (MIG), pentru circa 2,5 miliarde de euro. Guvernul elen ar putea vinde o participaţie de până la 8% la operatorul de telecomunicaţii OTE către Deutsche Telekom, în cadrul strategiei de a face din compania germană un partener strategic, a declarat vineri ministrul de Finanţe George Alogoskoufis, citat de agenţiile internaţionale.

 

 

 

 

Calafat - Şase nemţi anti-NATO, reţinuţi 

Şase cetăţeni germani au fost reţinuţi joi la Vama Calafat, după ce în bagajele lor au fost descoperite mai multe pancarte cu manifeste anti-NATO şi antiglobalizare. Cei patru bărbaţi şi două femei, membri ai unei organizaţii anarhiste, le-au spus poliţiştilor că vin din Grecia şi se îndreaptă spre Germania, însă intenţionează să rămână în România până la terminarea Summit-ului NATO, ce se va desfăşura în Capitală în perioada 2-4 aprilie a.c. Nemţii se află în custodia IJPF Dolj, până când procurorii vor decide măsurile ce se vor lua. (Mihai Gavrilă)

 

 

 

Blocarea roţilor maşinilor, interzisă

Un târgumureşean a obţinut în instanţă o sentinţă definitivă şi irevocabilă care interzice firmei concesionare a serviciului de parcare din municipiu blocarea roţilor autoturismelor parcate în locuri publice. Marcel Huciu a declarat ieri că s-a judecat timp de doi ani cu Primăria Târgu-Mureş şi cu firma concesionară şi a reuşit anularea hotărârii de consiliu local care prevedea blocarea roţilor maşinilor parcate neregulamentar sau fără tichet de parcare valabil. Avocata lui Huciu a arătat că, potrivit legii, doar Poliţia Rutieră are competenţă de a constata dacă un autoturism este parcat ilegal.

 

 

 

Conducerea DSVSA, suspendată        

Cei doi directori ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au fost suspendaţi în urma unui control efectuat de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Potrivit prefectului interimar de Iaşi, Marius Bodea, directorul executiv al DSVSA, Ionel Bondoc, va fi cercetat disciplinar, iar adjunctul acestuia, Mihai Cantemir, va face obiectul unor verificări ale poliţiştilor, fiind acuzat de fals în acte, unii medici veterinari susţinând că primeşte buletine de analize în alb pe care le completează şi ulterior le decontează.

 

 

 

Radu Donciu, martor la DNA

Fostul consilier la Ministerul Comunicaţiilor în perioada mandatului lui Zsolt Nagy, Radu Donciu, judecat în dosarul de spionaj economic, a devenit martor la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). El a fost audiat ieri timp de aproape două ore de procurorii anticorupţie, în prezenţa avocatului său, Ana Maria Mihălcescu. Atât DNA, cât şi Donciu au refuzat să ofere detalii cu privire la dosarul pentru care fostul consilier a fost chemat în calitate de martor. (Violeta Fotache)

 

Proteste din cauza evoluţionismului

Aproximativ 20 de persoane, membre ale Asociaţiei “Solidaritatea pentru libertatea de conştiinţă”, au protestat ieri în faţa Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, cerând reintroducerea teoriei evoluţionismului în manualele de biologie de liceu şi a capitolului referitor la Dumnezeu în manualele de filozofie. Liderul protestatarilor a precizat că a strâns peste 400 de semnături de la profesori din ţară şi de la universităţi din Olanda, Marea Britanie, Croaţia, India care susţin demersul asociaţiei. (Alina Gavrilă)

 

 

 

×
Subiecte în articol: observator