x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    26 Mar 2008   •   00:00
România în cinci minute
Sursa foto: Gina Stefan/

26 martie 2008: Ziua Poliţiei. Câinii poliţişti au fost vedetele acţiunilor organizate ieri la Miercurea Ciuc cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

Ziua Poliţiei. Câinii poliţişti au fost vedetele acţiunilor organizate ieri la Miercurea Ciuc cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Zeci de persoane s-au adunat pe platoul din faţa Palatului Administrativ, pentru a asista la demonstraţiile patrupedelor aflate în custodia Inspectoratului Judeţean de Poliţie. La manifestare a avut loc şi o şedinţă festivă în cadrul căreia au fost avansaţi în grad 95 de poliţişti.


10: 49 - Alarmă falsă

CRAIOVA. Patru tineri au fost reţinuţi după ce ar fi fost implicaţi într-un jaf petrecut luni dimineaţă la un cazino din Craiova.

 

IDENTIFICARE. Un bărbat care a anunţat ieri, că în incinta Palatului Parlamentului a fost amplasată o bombă a fost depistat de poliţişti.

 

10:54 - Accident

CLUJ-NAPOCA. Şoferul unui TIR care transporta oţel a fost rănit ieri după ce autotractorul s-a răsturnat, accidentul producându-se pe şoseaua dintre cartierele Zorilor şi Mănăştur. Din cauza accidentului, circulaţia pe strada respectivă s-a desfăşurat o perioadă pe un singur sens.

 

VRANCEA. Doi fraţi în vârstă de 18 şi 19 ani din Bârseşti au fost arestaţi ieri pentru 29 de zile după ce ar fi comercializat mai multe dispozitive de spargere a cardurilor bancare. Cei doi ar fi vândut inclusiv cititoare pentru benzile magnetice de la carduri ce urmau să fie montate pe bancomate. (D. L.)


 

Afaceri - Stamen Stanchev, patron de bar

Controversatul consultant internaţional Stamen Stantchev îşi deschide la Bucureşti un bar cu ritmuri de jazz şi muzică veche, anunţă agenţia Mediafax. Omul de afaceri bulgar judecat în procesul privatizărilor strategice pentru acuzaţia de spionaj economic a anunţat inaugurarea localului pentru mâine seară.


CONTRABANDĂ - Captură de ţigări de 1,2 milioane de lei

O reţea de contrabandişti care aproviziona piaţa neagră a Capitalei cu ţigări din Republica Moldova şi Ucraina a fost anihilată de poliţiştii antifraudă bucureşteni. După o supraveghere de şase luni, anchetatorii au descins la mai multe adrese din Ialomiţa, Ilfov şi Bucureşti, unde au descoperit aproape 540.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Marfa în valoare de 1,2 milioane de lei este cea mai mare captură de acest gen a Poliţiei Capitalei şi fusese adusă în ţară ascunsă în tiruri din Republica Moldova.


 

Părinţi - Daciana Sârbu are o fetiţă

Daciana Sârbu şi Victor Ponta sunt de ieri părinţi. Daciana a adus pe lume ieri dimineaţă o fetiţă de 3 kilograme, la Bruxelles, unde locuieşte de când este europarlamentar. Micuţa va fi botezată Irina. Daciana şi-a luat liber de la Parlamentul European până în luna septembrie pentru a sta cu fetiţa, în concediu de maternitate.


BISTRIŢA: Educatoare lovită de mama unui copil

O educatoare din satul bistriţean Pietriş a fost agresată de mama unui copil de cinci ani, care a stat în curte şi a pândit-o pe geam pe femeie, iar apoi, nemulţumită de felul în care cadrul didactic s-a purtat cu fiul ei, s-a repezit în clasă, a strâns-o de gât şi a lovit-o cu pumnii. Educatoarea Carmen Sabău (36 de ani) a anunţat imediat conducerea şcolii, iar direcţiunea a venit cu Poliţia la faţa locului.

 


SLATINA: Primul episcop, întronizat ieri

Peste două mii de credincioşi au luat parte, ieri, la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Slatina, la ceremonia de întro­nizare a primului episcop al Slatinei, PS Sebastian Paşcanu, care a fost oficiată de mitropolitul Olteniei, IPS Teofan, transmite Mediafax.

 


 

RECITAL: Muzica Lăpuşului, la Institutul Cultural

Bucureştenii se pot bucura azi începând cu ora 18:00 la Institutul Cultural Român (ICR) de un reci­tal de excepţie. Ghera­sim Cârtiţă, unul dintre rapsozii lui Grigore Le­şe, vă aduce “horea în grumaz”, specie a muzicii ţărăneşti din Ma­ra­mureş. Spectacolul face parte din programul Ultimii Rapsozi, ini­ţiat de Grigore Leşe şi spijinit de ICR şi Jurnalul Naţional. Accesul este liber. Cei ce nu vor putea participa vor avea ocazia să-l asculte atât pe Ghera­sim Cărtiţă, cât şi pe ceilalţi rapsozi în seria de CD-uri pe care Jurnalul Naţional le va dedica proiectului Ultimii Rapsozi. (Costin Anghel)

 

GALAŢI: Pensionarii protestează din nou

Câteva zeci de pensionari au protestat, ieri-dimineaţă, în faţa Prefecturii Galaţi, solicitând acor­da­rea unei majorări de 50%, res­pec­tiv 25% a punctului de pensie în cazul celor care au fost încadraţi în prima şi a doua grupă de mun­că. Numărul mic al pensionarilor a fost pus de organizatori pe seama vremii nefavorabile. “Vom fi mai mulţi la Bucureşti, la mitingul din 9 aprilie”, a declarat Toader Cris­tea, preşedintele Alianţei Pensio­na­rilor, care a organizat acţiunea de protest de ieri. Cristea susţine că a fost contactat de mai multe partide care şi-ar fi arătat sprijinul pentru cauza pensionarilor. (D. M.)

 

FURTUNĂ: Localităţi fără energie electrică

Zeci de localităţi din Prahova, Buzău şi Dâmboviţa, au rămas fără energie electrică în urma furtunii care s-a produs în aceste ju­deţe în noaptea de luni spre marţi. La Ploieşti, mai multe bannere publicitare au fost luate de vânt şi cinci autoturisme au fost avariate în centrul oraşului, după ce vântul a dislocat panourile metalice care delimitau un şantier în jurul Pa­latului Administrativ. În Dâm­bo­viţa, furtuna a smuls câteva acoperişuri şi a provocat incendii de vegetaţie uscată şi de anexe gospodăreşti care au fost localizate şi stinse rapid de către pompierii militari dâmboviţeni. (L.C.)

 

BRĂILA: Gravidă lovită de un agent beat

Un subofiţer de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Brăila, aflat la volan în stare de ebrietate, a accidentat o femeie însărcinată în luna a opta, după ce a intrat cu maşina în autotu­rismul condus de aceasta, transmite Rompres. În urma impactului, femeia a suferit mai multe leziuni la nivelul capului, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar medicii nu s-au pronunţat, deocamdată, dacă starea fătului a fost sau nu afectată de accident.

 

ARAD/BIHOR: Sărbătorile catolice au blocat vămile

Oraşul Nădlac era blocat complet, ieri la prânz, de sute de TIR-uri care staţionau pe ambele benzi de circulaţie a Drumului Naţional 7, astfel că traficul pentru maşinile mici a fost deviat pe rute ocolitoare. Potrivit Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, situaţia a fost creată din cauză că graniţele Ungariei s-au deschis pentru TIR-uri luni seara, după trei zile de interdicţie din cauza Paştelui Catolic. O situaţie similară se întâlnea ieri şi în vama Borş, unde autovehiculele de mare tonaj care intenţionau să iasă din ţară aşteptau la cozi care se întindeau pe circa şase kilometri. (Andrei Ando)

×
Subiecte în articol: observator