x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    27 Mar 2008   •   00:00
România în cinci minute

Adjunctul secretarului general al NATO pentru diplomaţie publică, Jean François Bureau, a fost prezent ieri la bordul fregatei italiene ITS Euro, acostată la Constanţa, în contextul Summit-ului de la Bucureşti.



MILITAR. Adjunctul secretarului general al NATO pentru diplomaţie publică, Jean François Bureau, a fost prezent ieri la bordul fregatei italiene ITS Euro, acostată la Constanţa, în contextul Summit-ului de la Bucureşti. Pe lângă conferinţele de presă, nava a oferit militarilor italieni prilejul de a-şi prezenta armamentul. (Emilia Sava)


12:12 – CAPTURĂ
NĂDLAC. Mii de sticluţe cu parfumuri fără documente legale au fost descoperite într-un tir care venea din Franţa.
CONSTANŢA. Căpitănia Zonală a transmis ieri navelor aflate în porturile Constanţa, Midia şi Mangalia avize de înrăutăţire a vremii.

12:17 – "ORA PĂMÂNTULUI"
' CLUJ. Trei adolescenţi cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, suspectaţi că ar fi furat din locuinţa unui clujean bani, mai multe bijuterii şi ceasuri scumpe, în valoare totală de 50.000 de euro, sunt urmăriţi penal de poliţiştii clujeni pentru furt calificat.
VERDE. Green Hours va stinge luminile sâmbătă seară, între orele 20:00 şi 21:00, în semn de solidaritate cu milioane de persoane din întreaga lume, care s-au alăturat în mod oficial proiectului "Ora Pământului". Green Hours se va ralia la această iniţiativă alături de cele 24 de oraşe din lume.


ARGEŞ - Procesul grevei de la Dacia, amânat
Tribunalul Argeş a decis ieri-dimineaţă amânarea cu o săptămână a procesului intentat de Societatea Automobile Dacia sindicaliştilor, pe motiv că greva declanşată la începutul acestei săptămâni este ilegală. Decizia a fost luată la solicitarea SAD, care a cerut un nou termen pentru angajarea unui avocat. Ieri, în cea de-a treia zi de grevă, a avut loc o nouă rundă de negocieri, dar nu s-a ajuns la nici un consens. (E. Cîrstea)


PITEŞTI  - Curse ilegale într-o parcare
Cinci persoane care au participat la o cursă ilegală de maşini desfăşurată în parcarea unui mall din Piteşti sunt cercetate penal şi riscă până la doi ani de închisoare. Cei cinci, un organizator şi patru participanţi, au fost identificaţi ieri de poliţişti pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din parcare. Potrivit anchetatorilor, poliţiştii au ajuns la faţa locului după ce un martor a sunat la 112 pentru a reclama în noaptea de 23 spre 24 martie desfăşurarea cursei.


CLUJ - Svastică desenată pe o clădire evreiască
Mai multe inscripţii antisemite şi svastica au fost scrise cu vopsea neagră în noaptea de marţi spre miercuri pe clădirea în care îşi are sediul Comunitatea Evreiască din Cluj-Napoca, transmite Mediafax. Inscripţiile "Aici vă ascundeţi masonilor", "Moarte" şi "Garda vă vede", svastica şi o stea a lui David au apărut pe clădire după ora 22:00, când la sediu a fost adus un transport de azimă pentru sărbătoarea de Pesah.


BECHET/CALAFAT - Arme depistate de poliţiştii de frontieră
Patru bărbaţi care au încercat să intre în ţară cu trei pistoale cu gaz, o puşcă cu aer comprimat, un încărcător, o lunetă şi 450  diaboluri, fără a poseda autorizaţiile legale, au fost depistaţi marţi seară de poliţiştii de frontieră doljeni de la Punctele de Trecere Bechet şi Calafat. Celor patru bărbaţi, care au declarat că armele şi muniţia le aparţin şi le-au cumpărat din Bulgaria pentru autoapărare, le-au fost întocmite dosare penale pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.


GALAŢI - Accident de muncă la Arcelor Mittal
Un angajat al combinatului siderurgic gălăţean ArcelorMittal a ajuns la spital cu arsuri pe braţe şi în zona feţei, după ce s-a electrocutat lână un panou electric din zona Uzinei Cocso-Chimice, transmite Mediafax. Valentin Trif, angajat ca electrician, se afla marţi după-amiază pe platforma combinatului, în apropiere de Uzina Cocso-Chimică. Reprezentanţii ITM Galaţi susţin că incidentul a avut loc în momentul în care bărbatul s-a apropiat de un panou electric, între el şi panou formându-se un arc electric.


DEFECŢIUNE - Metrou blocat la Semănătoarea
O garnitură de metrou a fost blocată ieri-dimineaţă timp de aproximativ 15 minute în staţia Semănătoarea, în urma unei defecţiuni la unul dintre vagoane, trenul rămânând blocat din cauza spargerii unui furtun de aer. Incidentul s-a produs în jurul orei 7:30, în urma acestei defecţiuni garnitura de metrou fiind oprită în staţia Semănătoarea. După cele 15 minute, garnitura de metrou a plecat, însă doar până la staţia Crângaşi, unde călătorii au fost evacuaţi şi trenul, retras din circulaţie.


"IZVORUL IUBIRII" - Cadou muzical de la revista Felicia
Revista Felicia oferă în ediţia de astăzi un cadou special iubitorilor de muzică bună: CD-ul "IZVORUL IUBIRII", al îndrăgitului interpret Gabriel Dorobanţu. Albumul, care va fi disponibil numai împreună cu revista Felicia, la un preţ promoţional de doar 6 lei, reuneşte 12 dintre cele mai frumoase piese de dragoste ale artistului. Cadoul de astăzi se înscrie în seria de produse editoriale de excepţie, best-seller-uri ale literaturii mondiale, cărţi practice pentru sănătate şi alimentaţie sau cd-uri cu artişti de legendă ai muzicii uşoare româneşti oferite cititoarelor o dată la două săptămâni.


POLITICIENI ÎN PROCES - Videanu, între Udrea şi Stănescu
Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a fost ieri audiat ca martor în procesul intentat de colega lui de partid Elena Udrea (foto) împotriva fostului director al ziarului Ziua, Sorin Roşca Stănescu, care se judecă la Judecătoria Sectorului 5. Ieşind de la judecătorie, Videanu a susţinut că articolele publicate în perioada ianuarie-mai 2007 despre colega sa s-au înscris într-o campanie de presă, dar că nu cunoaşte persoane care să-şi fi schimbat părerea despre Elena Udrea în urma acestor articole. Instanţa se va pronunţa săptămâna viitoare (V.F.)

×
Subiecte în articol: observator