Revoltă fără precedent, după o premieră în justiţia românească şi în istoria proprietăţii. Un sat întreg fuge de sub picioarele locuitorilor şi se transformă într-o moşie absurdă. Deşi ne-a obişnuit cu o lentoare exasperantă, atunci când vrea justiţia loveşte fulgerător. Cel mai adesea în săraci. Satul Nadăş din Arad şi cele aproape 1500 de suflete ale sale ar trebui să migreze într-un alt loc, scrie RTV.NET.
Citeşte şi Cereri pentru retrocedarea a 600 de hectare, în Suceava. Primăria are maximum 5 hectare între blocuri
Această așezare a traversat cu bine istoria, până de curând. Sute de ani, aici oamenii și-au crescut copiii și au făcut agricultură. Până deunăzi, când ziua se sfârșea, obosiți, ei se întorceau acasă... De bine, de rău, acești oameni au trecut prin toate regimurile politice, române sau austro-ungare, având siguranța faptului că, cel puțin un petic de pământ și câțiva pereți sunt ai lor. Pe lângă sentimentul de tihnă dat de teritoriul nostalgic, proprietatea este și consfințită de acte, peste care și-a pus pecetea constituția, ca garant suprem.
Deodată, ca de nicăieri, apare un executor judecătoresc la poartă, însoțit de forța coercitivă a statului - jandarmii - care somează pe om să plece, imediat, că așa a hotărât instanța.
Află cum speră localnicii din Nadăş, Arad, să-şi recupereze satul retrocedat pe RTV.NET.