x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a deschis Târgul de Antichităţi ţărăneşti

S-a deschis Târgul de Antichităţi ţărăneşti

23 Mai 2009   •   00:00

Prima ediţie a Târgului de Antichităţi ţărăneşti şi-a deschis în această dimineaţă porţile la Muzeul Ţăranului Român, organizator al evenimentului împreună cu Jurnalul Naţional.



Astăzi şi mâine, vă aşteaptă o inedită expoziţie de obiecte de bun gust, adunate din gospodăriile tradiţionale din toată ţara. Veţi putea admira, dar şi cumpăra instrumentar de bucătărie, din lemn şi ceramică, lăzi de zestre din lemn pictat şi crestat, războaie de ţesut, fiare de călcat din podul bunicii, cuiere din fier forjat, lustre cu gaz, godine din fontă, jucării de lemn, bijuterii de ceramică româneşti şi macedonene, instrumente muzicale, blidare, cahle, oale, ulcioare şi căni din ceramică, icoane, pistolnice, cruci din lemn şi multe alte lucruri frumoase şi vechi din lumea satului.

Cei care aduc obiectele la târg sunt colecţionari din toate zonele ţării, oameni care fac acest lucru cu multă pasiune de ani întregi, care merg prin curţile ţăranilor spre a culege ce e mai frumos dintre lucrurile pe care aceştia le mai păstrează în podul casei sau prin cămări. Ei salvează obiectele considerate prea vechi pentru a mai fi utile unei gospodării, lucruri însă vii şi care păstrează parfumul vremii, transmiţând mai departe o poveste tainică despre lumea rurală. O fereastră spre trecut, spre anii în care străbunicii şi bunicii noştri căutau pe la târguri sau comandau la meşterii vremii cele mai frumoase obiecte pentru casele lor. Chiar dacă astăzi casele au cele mai moderne dotări, un obiect de demult se va potrivi de minune în interiorul căminului dumneavoastră.  

Puteţi alege dintr-o diversitate de colecţii prezentate la Târgul de Antichităţi ţărăneşti de cei 40 de colecţionari, giraţi de specialiştii muzelui. Aveţi timp să admiraţi, să cercetaţi şi să achiziţionaţi astăzi şi mâine, între orele 10:00 şi 18:00.

×
Subiecte în articol: observator